jabrze Opublikowano 16 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2025 Kupiłem nowego hundaia i od wyjazdu z salonu było podobnie jak u ciebie. Serwis fabryczny dwa razy ustawiał i się poddał. Zezwolił na ingerencje w jednym z bydgoskich serwisów do komputera samochodu, żeby doprowadzić samochód do użytkowania. K&H ustawiło kąt skrętu na zero przed blokadą kierownicy i resztę zrobiono z danych samochodu wprowadzonych do komputera pomiarowego - oczywiście odpłatnie i musiałem wrócić do serwisu autoryzowanego, żeby zrobiono wpis ingerencji (gwarancja wieloletnia). Diagnosta skopiował mój wydruk porównując ze swoim. Zrobił ze mną jazdę po ustawieniu (już nie było - ten typ tak ma) Trzy tryby wspomagania pracują prawidłowo. Godzinę temu, dariomegane napisał(a): kierownica jest ok 0,5cm w prawo i nie wiem jakie to ma znaczenie. Wiesz, że coś jest nie tak. Może było wyjmowane koło kierownicy - należy szukać, bo renówki mają przyjazne wspomaganie. Jeździłem laguną z hydrauliczno elektrycznym zmiennym wspomaganiem i wszystko było dobrze dopóki nie zaczęto stawiać wysepek objazdowych - nie dało się objechać bez użycia pedału hamulca lub puszczenia pedału gazu na długo przed wysepką. Na marginesie - często prowadzę samochód jedną ręką (poza dużą prędkością) i jest mi wygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariomegane Opublikowano 16 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2025 8 godzin temu, jabrze napisał(a): REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6, 5.9 - Prezes dla mnie wspomaganie w megance 3 to jest jakieś źle rozwiązane fabryka zepsuła sterowanie tym aucie ,mam Megane 2 i tego problemu nie ma i jest luz na kierownicy i jedzie jak po sznurku,wg mnie za bardzo zesztywniała jest ta kierownica przy większej prędkości powiedzmy tak od ok 90km/h a powyżej 100 to już w ogóle jak bym wcale tego wspomagania nie było. Nie wiem muszę się udać gdzieś w województwie łódzkim kto zrobi tą geometrię jak należy z tym punktem 0 na kierownicy a mało kto wogole chyba to robi W dniu 5.08.2020 o 21:36, Matisx90i napisał(a): Mam to samo odczucie. Podobno mozna zmniejszyc sile wspomagania CLIPEM. Narazie draze temat. clipem nic nie zrobisz, byłem u kogoś to ma clipa i wiedzę związaną z clipem, podłączyliśmy i tam jest tylko kalibracja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 16 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2025 W Bydgoszczy były dwa takie miejsca, a w nich dwu-trzytygodniowe kolejki. Zapisywano co 1,5 h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariomegane Opublikowano 16 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2025 (edytowane) za daleko ok 300km Edytowane 17 Grudnia 2025 przez dariomegane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 16 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2025 6 minut temu, dariomegane napisał(a): megance 3 to jest jakieś źle rozwiązane fabryka zepsuła sterowanie tym aucie Popraw, a się przekonasz, że różnica jest szczególnie zauważalna w zakrętach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariomegane Opublikowano 16 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2025 7 godzin temu, jabrze napisał(a): REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - Prezes mam komputer do diagnostyki ale w nim raczej nie będzie pokazany punkt 0 na kierownicy tylko kalibracja kąta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 16 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2025 Podpytaj dobrego serwisu specjalizującego się we francuzach (przedstaw problem kąta skrętu) to Ci podpowiedzą, gdzie się umawiać zbieżność. 7 godzin temu, dariomegane napisał(a): REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - Prezes kojarzę w module ABS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariomegane Opublikowano 16 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2025 1 minutę temu, jabrze napisał(a): Podpytaj dobrego serwisu specjalizującego się we francuzach (przedstaw problem kąta skrętu) to Ci podpowiedzą, gdzie się umawiać zbieżność. pytałem, dzwoniłem na razie nie znalazłem takich co w okolicy to robią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 16 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2025 W Łodzi ktoś regeneruje układy kierownicze zmiennego wspomagania - może tam podpowiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariomegane Opublikowano 16 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2025 7 godzin temu, jabrze napisał(a): REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - Prezes ok jutro podzwonie popytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariomegane Opublikowano 18 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2025 W dniu 16.12.2025 o 22:57, dariomegane napisał(a): REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - Prezes z takiego punktu 0 na kierownicy ustawiona została geometria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi