nugowy Opublikowano 21 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia Cześć, od 2 dni zmagam się z małym problemem - mianowicie na swojej nawigacji TomTom nie mogę ustawić czasu. Zresetował się po randomowym odpaleniu silnika i do teraz mimo zatwierdzenia godziny nie da się go ustawić (nawet po kliknięciu sychronizacji godziny pokazuje się dobra godzina, ale po jej potwierdzeniu dalej pokazuje --.--). Próbowałem przywrócić do ustawień fabrycznych, ale dalej nic to nie dało. Ma ktoś jakiś pomysł jak sobie z tym poradzić? Poniżej zdjęcie nawigacji, którą posiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tioko Opublikowano 21 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia Każdy tak ma, trzeba czekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravven Opublikowano 21 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia Cześć, mam taki problem dwa dni temu moja Meganka przestala wyświetlać godzinę, tzn sa kreski --:-- ale jak wchidze w ustawienia i ustawiam godzine klikam gotowe to wciaz nie mam godziny a te kreski, po wylaczeniu radia tez sa kreski, choc wczoraj bylo 0:00, próbowałem juz resetu ustawien do fabrycznych i dalej nic, ma ktoś pomysł co to może powodować? Radio arkamys z navi tomtom, mapy z 2025 ogolnie cala navi działa, oprocz wlasnie zegarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 21 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia Może to ma związek z tak zwanym: "GPS Week Number Rollover". Reset czasu co 1024 tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferrit Opublikowano 27 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia Ja też tak mam od 20 kwietnia 2026. Jak czekać to czekamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 27 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia Jest lekarstwo na ten problem dla nawigacji w wersji 8.841 i 8.843. W katalogu głównym nawigacji powinien być plik PNDNavigator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jowi1993 Opublikowano 27 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia U mnie to samo od kilku dni. Szukałam w necie i wszędzie, że trzeba czekać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valwit Opublikowano 27 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia (edytowane) 17 godzin temu, aniewa napisał(a): Jest lekarstwo na ten problem dla nawigacji w wersji 8.841 i 8.843. W katalogu głównym nawigacji powinien być plik PNDNavigator. A jak nie ma, to można wyciągnąć z paczki navcore_8843.3130258.Carminat_TomTom.cab Otworzyć np. przez 7 zip, rozpakować, w środku będzie \install\DS_1\IA0000700006swlimage0.zip zipa rozpakować, przenieść pliki do katalogu głównego karty SD i zamienić nazwę ~tsystem na ttsystem. Plik PNDNavigator można wtedy albo przeedytować albo z tego linka: https://ictapnl-my.sharepoint.com/:u:/g/personal/patrick_ictap_nl/IQAVnKAgAeaiSrYMDmQ7Dq46AaF7L_l2cevZvF21-qq1xfA?e=FqWgRp zassać plik carminat-patch.html który spatchuje co trzeba i pozwoli zapisać nowy plik PNDNavigator. I w sumie tyle, zegarek jest znowu widoczny. Jeszcze Edytka z linkiem do źródła https://www.tomtomforums.com/threads/renault-laguna-3-van-bouwjaar-2010-carminat-problem-time-stamp.35720/ I druga bo pkt. 5.6 Edytowane 28 Kwietnia przez Valwit 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferrit Opublikowano 28 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia (edytowane) Mam wersję tylko Mapa Polski. Nie mam na karcie pliku PNDNavigator. Pobrałem plik z jakiejś starej wersji Europa. Zrobiłem jak w poprzednim poście: ściągnąłem carminat-patch.html, wskazałem mój stary plik, patch go poprawił i ściągnąłem poprawiony. Zapisałem w głównym folderze na karcie z Polską. W navi nadal brak godziny. Dlaczego ? Zrobiłem to samo z wersją mapy Europa i jest czas. Tylko to stara mapa. 😞 Zrobiłem jak piszesz w 1 zdaniu. Pobrałem paczkę navcore.......cab. Skopiowałem pliki głównego katalogu z paczki do głównego katalogu na karcie SD z mapą Polski. Zmieniłem nazwę na ttsystem. Zpatchowałem plik PNDNavigator i podmieniłem go na SD. Nawigacja się uruchamia, jest poprawny czas, poprawna pozycja ale nie działają żadne przyciski ani joystick. Doczytałem, że w moim przypadku jak mam navi bez potrzebnych plików w katalogu głównym SD to pliki są ukryte w loopdir. Edytowane 29 Kwietnia przez ferrit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valwit Opublikowano 1 Maja Udostępnij Opublikowano 1 Maja testowo zrobiłem kartę od zera i działa. Kolejność: 1. pusta karta do navi, żeby wrzuciła swoje pliki 2. jak wyżej: z paczki navcore_8843.3130258.Carminat_TomTom.cab, wszystkie pliki które były w \install\DS_1\IA0000700006swlimage0.zip wrzucam na kartę SD, 3. jak ktoś sobie uzdatnia mapy to robi to teraz 4. ponowne patchowanie PNDNavigatora przez carminat-patch.html żeby zegarek działał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomo7 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu [Renault] Rozwiązanie problemu zegara w Carminat Tom Tom v. 8.843, błąd --:--. Rozwiązanie dotyczy oryginalnej karty SD z mapami dla Renault (u mnie Scenic III, 2009 rok). 1. Należy pobrać plik: navcore_8843.3130258.Carminat_TomTom.cab (dostępny w google). 2. Zrobić kopie karty SD z oryginalnymi mapami. 3. Rozpakować z navcore_8843.3130258.Carminat_TomTom.cab plik IA0000700006swlimage0.zip na karte SD. 4. Ściągnąć i zainstalować program do edycji plików binarnych np. HxD Hex Editor. 5. Znaleźć plik PNDNavigator i edytować go HxD, odszukać wiersz 402920 lub 402928 z sekwencją d6 07 00 00 i zamienić go na b9 07 00 00 i zapisać. 6. Zmienić nazwę pliku ~tsystem na ttsystem. 7. Zamontować kartę SD w czytniku nawigacji i cieszyć się ponownie wyświetlaną godziną https://static.elektroda.pl/images/smiles/icon_smile.gif. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi