Skocz do zawartości

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Megane 2.0tce kreci,ale nie odpala

Rekomendowane odpowiedzi

Z racji ze to mój pierwszy post chciałbym się przywitać z całym gronem.Jednak od zakupu meganki często tu bywałem jako gość...

Proszę o jakąś pomoc po tym co mi się nawywijało przy aucie.Może poradę lub kontakt do kogoś z okolic Warszawy.

Sprawa wygląda następująco:

Po niedzielnym zniknięciu zegarka w tomtom nastąpiły nieświadomie że to nie awaria próby "napraw",mianowicie podłączenie Pyclip i w wyniku zbiegu dziwnych okoliczności samochód przestał odpalać.Rozrusznik kręci a w pyclip nie ma żadnych błędów,a także nie palą się żadne kontrolki.Akumulator był odłączony na około 20 godzin. i nic to nie pomogło.Z samochodem do czasu tego incydentu nic się nie działo i wszystko z nim było prawidłowo w każdym aspekcie.

Jedyną zmianą po tej historii z Pyclipem (oprócz tego że nie zapala silnik)jest to że auto w momencie oddalania się od niego z kartą samoczynnie się nie zamyka.Z przycisków zamykanie i otwieranie działa jak przed awarią czyli OK.

Jest to czysta benzyna i nigdy nie było gazu.Pompę paliwa słychać w momencie próby rozruchu.

Ktoś coś poradzi?

Edytowane przez Williams501