Pawel0 Opublikowano 8 Czerwca Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca Witam szanowne grono. Mam taki problem z hamulcami. Odkąd kupiłem samochód zauważyłem że pedał hamulca był stosunkowo miękki i bardzo lekko się wciskał i żeby auto zaczęło hamować trzeba było wciskać hamulec do połowy. po wykonaniu próby gwałtownego hamowania awaryjnego hamulce się zablokowały że ciężko było ruszyć autem z miejsca . po przejechaniu około 500 metrów i zaparkowaniu na około 2 godziny hamulce się odblokowały i pedał jest z powrotem miękki i trzeba go głęboko wciskać . z tego co zaobserwowałęm zablokowały się hamulce lewy przód i prawy tył gdyż felgi były gorące . Płyn hamulcowy jest na maksa nic nie ubyło . Proszę o jakieś sugestie może ktoś z was miał taki sam objaw i coś podpowie . Dzięki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carsik Opublikowano 8 Czerwca Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca (edytowane) Pompa ABS prawdopodobnie, ale możesz zacząć od tej mechanicznej i może będziesz szczęściarzem. Wywołać efekt blokowania koła i zluzować nakrętkę przewodu hamulcowego na pompie aby zeszło ciśnienie. Jeśli koła się odblokują masz winowajcę. Jeśli nie, czeka cię wymiana bloku ABS. Edytowane 8 Czerwca przez carsik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel0 Opublikowano 8 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca A taka wymiana bloku ABS jakie to są koszta kolego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel0 Opublikowano 9 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca Trochę poczytałem różnych wpisów i wiele osób pisze że problemy z hamulcami kończą się na wymianie lub regeneracji pompy ABS . Ale dlaczego one tak często padają w tych megankach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abezus Opublikowano 12 Czerwca Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca Pompy padają bo korodują. Korodują bo umiejscowione są w niefortunnym miejscu i często zalewane są przez wodę ze ściany grodziowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vanthunder Opublikowano 12 Czerwca Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca Pompa Abs do wymiany. Zostaw tylko swoją elektronike , bo w absie masz zapisany przebieg . Jak używke kupisz , to Ci w zegarach nadpisze ten większy przebieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel0 Opublikowano 15 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca Właśnie padła pompa abs . Ale została oddana moja do regeneracji . Dzięki wszystkim za odpowiedź. A można jakoś zabezpieczyć tą pompę na przyszłość żeby się na nią woda nie lała ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi