cyclingmonster Opublikowano 7 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2025 Cześć, zmagam się z sporadycznym opóźnieniem na reakcję na wciśniecie pedału gazu. Jestem świeżo po wymianie kompletnego rozrządu i nadal to zjawisko występuje. Adaptacja przepustnicy wykonana a jej zakres pracy to 12% na biegu jałowym i 85% przy pedale w podłogę. Gdzie mogę szukać przyczyny ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carsik Opublikowano 7 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2025 Wciskasz pedał w podłogę i co się dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyclingmonster Opublikowano 7 Kwietnia 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2025 Czekam 1-2 sekundy i dopiero zaczyna auto przyśpieszać. Jakby łapało zawiechę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 7 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2025 Nadmiernie wyprzedzony zapłon. Było wymienione koło zfr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carsik Opublikowano 7 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2025 55 minut temu, cyclingmonster napisał(a): Czekam 1-2 sekundy Jakie jest otwarcie przepustnicy w tym czasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyclingmonster Opublikowano 8 Kwietnia 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2025 20 godzin temu, jabrze napisał(a): Nadmiernie wyprzedzony zapłon. Było wymienione koło zfr? Tak kompletny rozrząd wymieniony na oryginał Renault. Przed wymianą rozrządu bywało identycznie. Nie przypadkiem winny jest jakiś czujnik pedału gazu lub sprzęgła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
owcars Opublikowano 19 Czerwca Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca Czy ktoś miał taki przypadek i udało się go rozwiązać? Po szybkiej zmianie biegów Megane jakby za późno reaguje na pedał gazu, zmieniłem pedał na inny, raz wymyłem przepustnicę i dalej problem istnieje. Renault Megane III 1.6 16v 110KM Połączyłem z istniejącym tematem. aniewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 19 Czerwca Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca Czujnik górnego położenia pedału sprzęgła ; - podtrzymuje obroty, ułatwia łagodną zmianę biegów, - w większością jest powodem wieszających lub opadających obrotów silnika, Skontrolować jego stan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi