MeganeRze Opublikowano 14 Lipca Udostępnij Opublikowano 14 Lipca Wyczyściłem przepustnicę. Po czyszczeniu przejechałem około 300 kilometrów. Tak wygląda, że adapatacja się nie udała samoczynna. Objaw jest taki, że podczas jazdy po wrzuceniu na bieg jałowy silnik trzyma cały czas obroty 1500 obrotów na minutę czyli za dużo. Dopiero po zatrzymaniu auta obroty spadają do prawidłowych 800 obrotów na minutę. Czy istnieje możliwość adaptacji przepustnicy bez użycia CLIP ? W programie DDT4all wersja 3.1.2 jest opcja Reinitialisation, ale nie wiem dokładnie co ona robi. Dodałem załączniki LECTURE $245D Throttle valve offset - first learnings successfully done yes $2501 End of the first learning phase, after first key on NO DATA $2457 Throttle valve offset - min position - track 1 NO DATA % $2458 Throttle valve offset - min position - track 2 NO DATA % $2459 Throttle valve offset - limp home position - track 1 NO DATA % $245A Throttle valve offset - limp home position - track 2 NO DATA % $245B Throttle valve offset - max position - track 1 NO DATA % $245C Throttle valve offset - max position - track 2 NO DATA % $2502 Offset Deviation detected failure local counter NO DATA - $2504 Springs check detected failure local counter NO DATA - $2505 First Offset detected failure local counter NO DATA - ECRITURE Throttle valve offset - first learnings successfully done End of the first learning phase, after first key on Throttle valve offset - min position - track 1 Throttle valve offset - min position - track 2 Throttle valve offset - limp home position - track 1 Throttle valve offset - limp home position - track 2 Throttle valve offset - max position - track 1 Throttle valve offset - max position - track 2 Offset Deviation detected failure local counter Springs check detected failure local counter First Offset detected failure local counter Reinitialisation Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi