Eryk1 Opublikowano 28 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 Jak w temacie mam pare pytan przed zakupem niewiem co sie trafi ale w gre wchodzi tylko wersja 80 i 100 : 1. Jesli chodzi o te silniki to jakie sa roznice ? Cos mi sie kojarzy ze prostszy jest 80 konny ,bo 100 ma juz zminna geometrie lopatek turbiny. Czym sie jeszcze roznia i z ktorym mniej klopotow (czytaj tanszy w naprawach i eksplatacji) 2. Jak sprawdzic taki silnik we wlasnym zakresie bez serwisow , testow przelewowych etc. Kupilem tydzien temu Clio dci i narazie jestem zadowolony sprawdzalem go samodzielnie test drogowy czy ladnie wchodzi na obroty nie dlawi sie i czy niema piany w przewodach i babli powietrza ;) Choc aut mialem juz troche to moj 1 wlasny diesel 3. Czy Megi nadaje sie na dlugie trasy (1600km w jedna strone ;)) biore tez pod uwage Passata b5 po lifcie ale Megi kusi spalaniem i mniejszymi oplatami w UK nie mowiac o lepszej kulturze pracy dci. 4. Czy ma ktos z Was porownanie eksplatacji Paska i Megi (awaryjnosc i ceny czesci ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC800 Opublikowano 28 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 Przytoczę krótkie porównanie Clio - Megane z silnikiem 1.5dCi Porównywanie Megane z Passatem to chyba jednak pomyłka - tutaj raczej powinno być Laguna-Passat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk1 Opublikowano 28 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 Spoczko mam te wydanie , a jesl chodzi o porownanie Paska z Megi to czemu nie skoro tu w Uk sa w tych samych pieniadzach wiadomo Passat to nie kompact ale nie pytalem o wyposazenie czy jakosc wykonczenia ale o tematy eksplatacyjne i odczucia z jazdy na dlugiej trasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 29 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 Niestety u nas ceny Paska to nieporozumienie - za taką samą cenę kupujesz 2-3 lata młodszą Megane w dużo lepszym stanie ;) Mam dobre porównanie tych aut dlatego, że ja kupiłem MII, a brat Passata (nie dał się przekonać - typowy miłośnik niemieckich aut). Tylko silnik jest tam na + i do duży. Cała reszta to porażka szczególnie wnętrze i jego jakość wykonania . Co do długości tras poczytaj sobie temat o wyprawach wakacyjnych do Europy 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi