Hadson Opublikowano 11 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 Po ilu kkm wymienialiście tylne tarcze, a po ilu klocki hamulcowe?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 11 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 Nie wiem co chcesz się dowiedzieć tym pytaniem bo na to wiele czynników ma wpływ. Chyba, że pytasz tylko tych co mieli nowe autka bo potem to zakłada się to co komu pasuje i ile kosztuje. Jednak i od nowości to choćby zależy jak kto jeździ i gdzie jeździ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 11 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 Tak. Ale mniej więcej po jakim dystansie wymieniali. Wiem że zależy od jazdy. Ale z tego co mi się wydaje tylne wymienia się jakoś rzadko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janksz Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 Wszystko zalezy od stylu jazdy Kolego. Znam takich ktorzy na klockach z przodu "robią" 40-50 tyś km i takich, ktorzy zdzierają je juz po kilku tysiącach. Co do tyłu to nie wiem, czy pytasz o tarcze czy o szczęki. Szczeki wytrzymują spokojnie nawet ponad 200 tyś km. Powiem tak.....jezdze Partnerem od 2003. Przejechalem nim ponad 250 tys km i szczeki z tylu sa oryginalne. Poprzedni sprzedalem po 190 tys i tez z oryginalnymi. Wiekszym niebezpieczenśtwem jest odklejenie sie okładziny od szczeki, niz jej zuzycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 12 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 O klocki i tarcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5qra Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 U nas 98tysi i tarcze spoko sie trzymaja - klocki nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 12 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 Aha... To dobrze... Bo u mnie jest taki problem że klocki tylne krzywo się ścierają. I chce je wyciągnąć przeczyścić prowadnice i albo wymienić na nowe albo wsadzić stare. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janksz Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 Jezeli nie masz sygnalizacji elektrycznej zużycia klockow, to ten z rowkiem posrodku ma taki garbik, /podobnie jak opona/ ktory wizualnie poinformuje Cie w jakim stanie jest klocek. Tarcze muszą mieć okresloną grubość ponizej ktorej wymagają wymiany. Nie pamietam dokładnie, ale chyba nie moze być ciensza niż 8 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jazel Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 Klocki z przodu wytrzymuja u mnie ok. 35-40 000. Tarcze przod - mam 110 000 i trzeba wymieniac. Klocki tyl - wymienilem po 100000 (chyba, ze zapomnialem o jakiejs wymianie - jest taka opcja), tarcze z tylu sa jeszcze w super stanie, zrobia drugie tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gienek Opublikowano 29 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 dziś jak wymieniałem opony to zauważyłem że tarcze tylne są na 1/3 wysokości zadzerwiałe ciekawe czy na gwarancji wymienią je za friko :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jazel Opublikowano 29 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 Tarcze moga byc OK, tylko klocek moze nie dociskac (byc zuzyty nierownomiernie, miec jakas wade)... Ewentualnie tarcza skrzywiona. Ale masz tak samo na obu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gienek Opublikowano 29 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 dwie strony wyglądaja tak samo i wydaje mi się że lekko się poci prawy amortyzator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jazel Opublikowano 29 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 To moze to jakas wada fabryczna faktycznie... Jedz do ASO i dowiaduj sie - to nic nie kosztuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir-Gutek Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Mam tylne klocki do wymiany. Nie wiecie moze ktora firma robi dobre zamienniki? Co sadzicie o klockach firmy TEXTAR http://www.allegro.pl/item178976254_textar..._megane_ii.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 W sklepie są w tej samej cenie co Ferrodo. czyli ok 100 zł. Więc może ostatni badziew to nie jest. Może nawet dobre. Chociaż firmy osobiście nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi