kape Opublikowano 23 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 Jestem zupełnie lewy w kompie ale wyciory zdejmuję w 3min na Pr Płd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 23 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 Będę miął to na względzie :-> Póki co muszę zorganizowac nowy silniczek do tego machanizmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 23 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 A co się ze starym stało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 23 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 W zasadzie nic. Nie wiem jednak, czy pracuje on poprawnie. Razem z silniczkiem jest wpakowane jego sterowanie. U mnie ono nawaliło (jak wszystkim wiadomo). Wymieniłem już w tym układziku parę newralgicznych elementów ale ciągle pracuje on tak samo. Po podaniu napięcia zawsze kręci się chcąc otworzyć klapkę. Nie "pamięta" że już to zrobił. Problem w tym, że nie wiem, czy ten układ przyczepiony do silniczka ma odliczać czasy pracy w jedną i drugą stronę silniczka (wszystko na to wskazuje) czy jego pracą steruje jakiś inny układ. W poniedziałek będę miał dostęp do meganki z identycznym mechanizmem, więc przynajmniej obadam sprawę i będę wiedział czego konkretnie (i gdzie) mam szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechub Opublikowano 24 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 Obiecanki cacanki a fotek brak. Ciekawi mnie ten zespół elektroniki wewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 24 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 Jak sobie Marysia życzy :-P Miałem zrobić opis z fotkami gdy zakończę naprawę. Jako że na razie stagnacja i nie wiem kiedy skończę, zamieszczam fotki, które zrobiłem do tej pory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banekx Opublikowano 17 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2006 Lewy mozesz mi powiedziec jakie obiawy miala Twoja klapka ze sie do niej dobierasz?? U siebie tez mam z nia problem silniczek lub cos innego ciagle mi buczy wystarczy wsadzic i przekrecic kluczyk. Do tego jak wybieram obieg zamkniety to co chwile mi puka i stuka. Teraz na zime obieg zamkniety bylby bardzo przydatny i dzisiaj chyba ide walczyc z klapka. Do tego w mojej megane nie da sie sluchac na postoju cicho radia bo to buczenie wszytko zaglusza i do szalu doprowadza;(;(;(;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 17 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2006 Objawy takie jak opisałeś, z tym że u mnie silniczek kręci się tylko przez chwilę i potem cisza. Obiegu wew. nie można włączyć. Klapka stuka zawsze po przekręceniu kluczyka lub przekręceniu na obieg wew. 1. Stukanie spowodowane jest wyłamanym ząbkiem. Brak zazębienia 2. Wyłamanie ząbka spowodowane jest usterką elektroniczną sterownika tego silniczka (gdziekolwiek się on znajduje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moroh Opublikowano 17 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2006 Lewy Ty to się namęczysz.. Jak nie wycieraczka to silniczek z nawiewu.. Oby naprawa przebiegła pomyślnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 17 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2006 Póki co nie chce mi się z tym walczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banekx Opublikowano 17 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2006 jak cos wymyslisz jak to poprawic to daj znac:) ja zobacze co moj kumpel powie. Tak sie sklada ze moj tata jest chrzesnym jednego z lepszych elektrykow samochodowych w miescie:) Mam nadzieje ze go szybko oswieci. Tak na marginesie dodam ze jak swoje autko podlanczalem pod komputer to nie wykrywalo zadnego bledu z tym zwiazanego. Chyba jedynym wyjsciem na poczatek bedzie rozlaczenie tego silniczka.. pozniej sie okaze czy da sie to poprawic.. moze na allegro z jakiejs rozbitej kupic caly mechanizm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 3 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 Mam ten sam problem u siebie, ale czytajac wszystkie Wasze opisy prob + ogladajac zdjecie tych kombinerek chyba dam sobie spokoj. Przezyje jakos brak obiegu wew. i to 3-4 sek pukania i stukania po przekreceniu kluczyka :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diabelek Opublikowano 28 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 Hehe ten sam problem... ja chyba wybiore się do ASO i zapytam ile by wzieli za naprawe tego :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moroh Opublikowano 28 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 Kosztownie wezmą za to w ASO. Powodzenia mimo wszystko.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReiL Opublikowano 28 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 a czy za cos w ASo malo biora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi