dM-PL Opublikowano 26 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 Witam serdecznie. Renault Megane II 1.6 16V 2003 - serwisowana przebieg 60 tyś Mam następujący problem. Zaczęło się tak. 1. Podczas jazdy z prędkością 150 km/h raz na jakiś czas migała mi kontrolka silnika, (układ oczyszczania spalin - sonda lambda) zwolniłem wszystko wracało do normy. 2. Po 2 dniach samochód przy ruszaniu zauważyłem, że na 1,2,3,4,5 przy obrotach powyżej 2000obr szarpie i jest dużo słabszy. Spalanie wzrosło do 10l/100km 3. Następnego dnia odpaliłem silnik kontrolka silnika pali się ciągle plus service. proszę o pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 26 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 Przyszła pora na cewki najprędzej. Poczytaj o nich jak również inne tematy dotyczące szarpania w meg I ph2 a znajdziesz wiele podpowiedzi na co trzeba zwrócić uwagę. pojedź na komputer. Można sprawdzić sondę lambda/ predlkoscia 150 KM/H r zachęcam do przepisowej jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jagu Opublikowano 26 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 dM-PL, wymień cewkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dM-PL Opublikowano 27 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Witam ponownie!!! Mieliście racje - problem leżał po stronie CEWEK. Wymieniłem 4 sztuki na BERU. Chodzi jak pszczółka. Dzięki za pomoc - Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi