airbites Opublikowano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Ja mam przerobione na dwa przeciwmgielne tylne i przez cały rok używałem(nadal używam) i nic nie dzieje. Może być od rocznika auta gdy na początku pewnie były słabsze UCH(tak mi mówił elektryk od Renault). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaru Opublikowano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zapewne da się też pokombinować, żeby sygnał do żarówki sterował tylko przekaźnikiem, a zasilanie pociągnąć osobno i wstawić bezpiecznik. W każdym razie podłączanie równoległe prawej żarówki do lewej nie jest dobrym pomysłem - może działać, a może i spalić sterownik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuzioR_ Opublikowano 3 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Ja taką przeróbkę zrobiłem 1,5 roku temu i wszystko gra. Co prawda przeciwmgłowych używa się kilka razy w roku ( o ile w ogóle ), ale na pewno zwiększa to widoczność na drodze. Co do nadużywania tych świateł - zauważyłem, że mistrzami w tym są Austriacy. Jeżdżę przez Austrię 2x w roku (tam i z powrotem) i kiedy bym się nie natknął na deszcz, wtedy widzę co najmniej 40% austriacich aut śmiga na przeciwmgłowych tylnych. Nie wiem czy ich tak uczą, czy z czego to wynika, ale oni chyba nie zdają sobie sprawy z tego, że jadący za nimi dostaje nerwicy i oczopląsu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 3 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 GuzioR a przypadkiem nie ma to miejsca na autostradzie? Bo jeżeli tak to wiem dlaczego to stosują. Proponuję przejechać się w deszczu po autostradzie z prędkością 120km/h i zobaczysz jaka ścianę wody zostawiasz za sobą (do 80-100m). I światłą przeciwmgielne tylnie mają wtedy sens, bo pozycyjne tylnie w ogóle nie są w takich warunkach widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuzioR_ Opublikowano 3 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Spotkałem się z tym zarówno na autostradzie jak i jadąc przez Wiedeń, praktycznie ścisłe centrum. Zastosowanie przeciwmgłowych na autostradzie jestem w stanie zrozumieć mając na uwadze Twój post, natomiast oni z tym przeginają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malyv8 Opublikowano 9 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 Polonez Caro tez miał dwa przeciwmgielne, konstruktorzy tak jak wy na siłę poprawali konstrukcję :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi