wopa Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 W którym miejscu w samochodzie jest oraz jak wygląda (ewent. jakie ma oznaczenie) przekaźnik podający prąd do ogrzewania tylnej szyby oraz bocznych lusterek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 przekażnik masz po lewej stronie kierownicy troszkę poniżej regulacji świateł.Sprawdzałeś biezpiecznik w komorze silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wopa Opublikowano 7 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Nie sprawdzałem na razie nic. Nie grzeje tylna szyba oraz boczne lusterka. A moje pytanie wynikło z analizy schematu elektrycznego. Jak sprawdzę to napiszę. A w komorze silnika bezpiecznik na to jest(?), bo wiem że w kabinie po lewej stronie jest dobry. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Ogrzewanie tylnej szyby jest bez przekaźnika. Zasilanie idzie bezpośrednio z modułu zabezpieczeń w komorze silnika poprzez bezpiecznik 30A (f6). Również z tego bezpiecznika odchodzi przewód do modułu w kabinie i przez bezpiecznik 7,5A do ogrzewania lusterek. Jezeli brak ogrzewania szyby i lusterek to prawdopodobnie spalił się bezp. 30A w komorze silnika. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wopa Opublikowano 7 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Jutro to sprawdze to napisze.Pozdrawiam [ Dodano: 2008-12-08, 19:07 ] Bezpiecznik 30A w komorze silnika jest ok. (ale dostać się do niego to horror - takie są uroki francuzów) Bezpiecznik 7,5A w kabinie też ok. A szyba i lusterka nie grzeją. Jednak muszę sprawdzić przekaźnik, bo prawdopodobnie jest. Nie wiem jednak jak dostać sie do niego. Mam nadzieję, że nie jest tam gdzie bezpiecznik 30A, chociaż schemat mówi, że jest tam gdzie bezpiecznik *(chodzi o przekaźnik na powierzchni 6 nazwany "b"). W załączeniu schematy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 Na moich schematach nie występuje przekaźnik ogrzewania tylnej szyby. Czy zamieszczone schematy dotyczą megane II? Przypominają mi te z megane I, element oznaczony "2" na dolnym schemacie to stacyjka mechaniczna tak jak w megan I, tam faktycznie był przekaźnik ogrzewania tylnej szyby. Jak będę miał czas to jeszcze dokładnie przejrzę schemat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wopa Opublikowano 14 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Tylna szyba grzeje, lusterka boczne nie wiem. Właściwie to nie zrobiłem nic: zmieniłem dobry bezpiecznik 30A na taki sam. Tyle. Być może nie było styku (?) przy bezpieczniku, ale jak na takie coś, to chyba nieprawdopodobne (przy 30A?). Na razie nie wiem nic o bocznych lusterkach, bo jeszcze się nie zmroziły. Moze też są w porządku? Jak stwierdzę jak jest napisze. Pozdrawaim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magico Opublikowano 22 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Siema, sprawdziłem bezpieczniki, połaczenie na szybie a ogrzewanie luster i szyby dalej nie działa, jakieś inne pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 28 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Sprawdź czy nie są zaśniedziałe wtyczki przy połączeniu drzwi a karoserią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 28 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 nie wiem nic o bocznych lusterkach, bo jeszcze się nie zmroziły Wystarczy je zrosić jakimś spryskiwaczem, a dla porównania szybę obok lusterka i włączyć ogrzewania lusterek. (najlepiej na nienagrzanym aucie, w cieniu, garażu) Działające ogrzewanie lusterek powinno je wysuszyć szybciej nim szyba sama wyschnie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magico Opublikowano 22 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2012 (edytowane) Hej, byłem wczoraj z Meganitą w aso u takiego znajomego machera, mowiłem mu ze niby przekażnik jest od gdzania szyb i lusterek, wydrukował mi schemat bezpieczników pod regulacją swiarteł, sprawdzam przekaznika nie ma. No to mysle juz wiem czemu nie grzeje, przynosze przekażnik wsadzam i nic, jakiś luźny. Odkręciłem wszystko a tam nawet nie ma instalacji pod tem przekaźnik ( na saqmej góże górze półki bezpieczników). Kontrolki świecą, jak włączam coś delikatnie pyka, ale z okolic bezpieczników pod maską. Sprawdziłem znowu bezpiecznik 30A pod maską - nie spalony. rozebrałem tą skrzynkę bezpieczników ale tam jest płytka zalutowana. Ma ktoś pomysł gdzie dalej szukać? Regulamin pkt. 5.6 -Prezes Edytowane 22 Września 2012 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 22 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2012 Przekażniki od grzania szyby .pompy paliwa,wycieraczek,świateł - są w tej czarnej skrzynce pod maską.Trzeba ją rozpołowić są przylutowane do płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magico Opublikowano 22 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2012 a który to będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 22 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2012 No nie będę rozbierał pół samochodu aby wyciągnąć tą skrzynkę i robił zdjęcia aby ci pokazać który to.Jak rozbierzesz skrzynkę to idź po ścieżce od bezpiecznika szyby w stronę przekaźnika i znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nft Opublikowano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 I jak udało się naprawić to grzanie, bo u mnie lusterka grzeją, a szyba nie - jakieś pomysły oprócz styków przy szybie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi