aston76 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 a szyba nie - jakieś pomysły oprócz styków przy szybie ? Uszkodzone przewody w gumowym peszlu łączącym klapę z nadwoziem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwik1984 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 (edytowane) Witam. Skoro lusterka działają a szyba nie to sprawdził bym czy na zaciskach szyby brakuje minusa -masy 31 czy plusa? Jak masy to wiadomo ze przewód gdzieś nie łączy.Jeśli brakuje plusa po włączeniu to może być coś od sterowania. Dodano: 23 gru 2014 - 21:37 Plus przechodzi przez kostkę łączeniową R2.która jest z lewej strony samochodu na wysokości pasów bezpieczeństwa kierowcy -z tego co widzę na schemacie.Tam trzeba by było znaleźć ten przewód .R2 czarna kostka pin 35 Dodano: 23 gru 2014 - 23:18 Tak jak kolega wyżej napisał.Na początek gumowa harmonijka na składaniu klapy. Minus będzie gruby czarny a plus gruby biały.Ogólnie 2 grube przewody-pociągnij je mocno może któryś jest złamany. Kolory podałem z schematu - nie sprawdzałem tego czy takie są faktycznie, Edytowane 25 Grudnia 2014 przez elwik1984 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SURViR Opublikowano 24 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 Takie kolory są faktycznie, U mnie co ciekawe jakiś czas temu ten przewód się złamał i wymieniałem go, (lusterka grzaly cały czas) po wymianie dalej szyba nie grzeje, choć gdy włożę do kabli od szyby H7 to normalnie świeci, ma ktoś jakiś pomysł? Jak włożę kable do szyby to napięcie na nich ok0,01v w momencie wycięcia od razu ponad 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwik1984 Opublikowano 24 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 (edytowane) Spróbuj podłączyć miernik miedzy białym plusem szyby a masą pojazdu (nie do czarnego kabla) i włącz szybę. W ten sposób sprawdzisz czy wina zanikania napięcia leży po stronie kabla białego czy czarnego.Jeśli będzie dalej to samo znaczy że biały kabel gdzieś nie łączy. A żarówka H7 ma chyba 55W, a szyba ponad 300W-dlatego masz taki efekt z tym napięciem. Dodano: 24 gru 2014 - 12:39 Pisałem wyżej o kostce R2.Można by w niej odszukać biały gruby przewód i tam sprawdzić względem masy pojazdu czy jest 13V czy też zanika. Dodano: 24 gru 2014 - 12:53 Samo zasilanie szyby wychodzi z sterownika pod maską. Kolor kabla tez jest biały. I teraz najlepsze - Ja mam megane z 2006 i dostęp do kostek, żeby zmierzyć napięcie na tym grubym białym kablu jest nie możliwy. Trzeba wszystko odkręcić i odwrócić komputer. W modelach do 2005 wystarczy zdjąć pokrywkę skrzynki i masz bezpiecznik i wtyczkę szyby na widoku. Jaki masz Model? Edytowane 25 Grudnia 2014 przez elwik1984 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SURViR Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Sorka, że tak późno, mam 2006, w kostce jest bez problemu napięcie, miernikiem w ten sposób mierzyłem od razu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nft Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 (edytowane) Panowie jak dostać się do tego połączenia kabelków z szybą, gdzie prawdopodobnie mogło się coś popsuć, bo z moim "nieszczęściem" popsuję całą Megankę :) Co po kolei trzeba podważyć (odkręcić,) żeby te plastiki zasłaniające styki od szyby zdjąć bo obawiam się, że jakieś zaczepy połamię i zostanie klapa bez tych plastików Dzięki za info! Dodano: 10 kwi 2015 - 13:09 Zima "przeleciała" więc podgrzewanie nie będzie potrzebne, ale może ktoś jednak napisze mi tę instrukcję ? Dodano: 17 kwi 2015 - 16:28 Nikt nie pomoże ? Edytowane 10 Kwietnia 2015 przez Nft Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Wystarczy ściągnąć sobie pliki z Downloada i mamy wszystko ładnie pokazane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nft Opublikowano 25 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Widze że lata już robią swoje i Internet mnie zostawił w tyle Dzięki ! Dodano: 10 lis 2015 - 11:01 Przerwany biały przewód zlokalizowany w gumowej harmonijce (tak jak użutkownicy pisali), zlutowałem szyba grzeje, przy okazji jeszcze jeden przwód (jasno-brązowy nie wiem od czego) też był urwany, a dzisiaj pewnie będę dalej łączył bo jak nasuwałem "gumę" na przewody to mi zamek tylnej klapy zaczął się otwierać, więc pewnie będzie jeszcze jakiś przewód naderwany... Dodano: 26 lis 2015 - 00:24 Jeszcze jakby ktoś miał problem z lokalizacją to zamieszam fotki: Gdzie jest owa harmonijka - dla "Amerykanów" :D Druga fotka, ze strzałkami przedstawia, które przewody u mnie były "nadgryzione zębem czasu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sten Opublikowano 6 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 Dzień dobry; W mojej megance 2 ph2 nie ma bezpiecznika w miejscu w którym powinien być.Jak włożę bezpiecznik 7,5A to jest on luźny. Podejrzewam że jest to samo co opisywał magico 5 lat temu. Gdzie znajdę bezpiecznik ogrzewanych lusterek wstecznych w megance 2 ph2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 6 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 Proszę bardzo bezpieczniki do megane. bezpieczniki nowsze modele.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi