wopa Opublikowano 17 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 Samochód na kartę w trybie automatycznym. Przyciski na klamce zamykające auto raz działają a raz nie chcą działać ( chodzi o przód lewy i tył prawy). Co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawełm5 Opublikowano 17 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 jedziesz do aso po mikrostyki koszt 6 zł 4 szt. i wymieniasz samodzielnie , nie jest to trudne ale pracochłonne i działa sam to robiłem bo chłopaki w aso mi powiedzieli jak bo oni nie dają gwarancji na usługę że względu że ten typ tak ma jak będziesz sam się brał za robotę to musisz mieć jeden wkrętak zagięty tak aby blokadę w drzwiach wyciągnąć , potem wkrętakiem krzyżakowym małym odkręcasz wnętrze klamki i jak wypchniesz czujnik z blokady to jest taki mikro styk który trzeba wydłubać i w jego miejsce założyć nowy następnie polutować te same piny aby obwód był i jako wypełnienie w koło mikrostyku zastosuj klej z pistoletu aby zaizolować i będzie działać na bank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 17 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 Na forum jest instrukcja z obrazkami. Wystarczy poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yataman Opublikowano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 a ja pisze odnosnie czujników otwierania. od strony kierowcy działają zaś od strony pasażera kiedy wkładam ręke za klamke auto sie nie otwiera. Co jest?? Jeśli chce go otworzyć to musze od strony kierowcy pociągnąć za klamkę. Według mnie wystarczylo by włozyc tylko ręke za klamke. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wopa Opublikowano 20 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 Auto postało w garażu i wszystko działa. Może się ociepliło(?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quba. Opublikowano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 Czujniki sa polaczone tak ze jak nie dziala jeden to nie dziala cala strona. Normalna sprawa ze raz dzialaja raz nie, moim zdaniem woda jest sprawca takiego stanu rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrads Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 Witam. Dopiero dołączyłem do forum no i piszę z problemem... Mam megene scenic 1998 1,6 benz. no i problem z zamkiem. mam fabryczny zamek. jeden kluczyk do auta. Auto się nie zamyka ani z pilota ani z guzika w środku. otwiera się z jednego i drugiego. jak się za to zabrać... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
terry_32 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Witam tez jestem nowy i mam podobny problem co kolega WOPA, moja renia jest na karte rowniez z tymi "foto komorkami" pod klamkami, strona od kierowcy prawa (wersja UK) nie dziala:( czy pierwszy post odnosi sie do mojej usterki? Mam tez inny problem, w klapie bagaznika (wersja kombi) przelamalo mi sie az 7 kabli!!! czy to normalne? pierwszy raz cos takiego mi sie zdazyla a samochod ma 5 lat. Czy to normalne w RENAULT? czy to wina zlego materialu na kable? przewody nie byly mechanicznie uszkodzone na 100%, polutowalem je ale jak juz widze bede musial chyba wymienic cala wiazke, bo np wycieraczka tylnia raz dziala raz nie. Czy ktos mial podobny problem? wiecie ile moga kosztowac taka wizka kabli w serwisie? a moze od innego typu MEGANE moge dopasowac? Prosze o porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrads Opublikowano 11 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 Witam kolego. moja renówka to starszy model. Ale problem mam w bsi... Chyba przekażniki. Co do problemu który opisujesz... obiło mi się o uszy problemowość z tymi modelami. Odradzałbym serwis co do tej wiązki kabli... To bardzo możliwe że słaba jest wytrzymałość kabli. Radzę udać się do zwyczajnego elektryka. On to zrobi pewniej. Na elektronikę uważaj... jest trochę awaryjna. A nawte bardzo w modelach z tego i podobnego roku. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek Opublikowano 3 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Witam. Niestety, z przyciskami od zamykania drzwi są cuda. Od jakichś 4 miesięcy przestały mi działać z przodu i z tyłu od strony kierowcy. Już nawet wstępnie umówiłem sie z kolegą elektronikiem na wymianę, a tu cud. Po staniu przez dwie noce na dworze (normalnie auto jest garażowane) oba przyciski się naprawiły i działają bez zarzutu. Nie mam pojęcia co się stało, ale to rzeczywiście graniczy z cudem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolekz Opublikowano 3 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 A jak aktywować funkcje, że po oddaleniu się od auta sam się zamykał. Bo nigdzie nie mogę tego znaleźć. (mam funkcje HANDS FREE) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wopa Opublikowano 6 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 po oddaleniu się od auta sam się zamykał Nie ma takiej funkcji. Samoczynnie mogą zamykać się okna (dwukrotne wciśnięcia przycisku na karcie lub przyciskiem w drzwiach lub bagażniku) oraz otwierać się drzwi przy włozeniu ręki w klamkę ( o ile ma się przy sobie pilota z działająca baterią). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaels Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Jest taka funkcja u mnie bynajmiej samochód sam zamyka po około minucie jeśli masz funkcje (HANDS FREE), zazwyczaj nie otwierasz samochodu za pomocą karty i ci go nie zamyka, ta funkcja działa tylko gdy korzysta się z przycisków zamykania i otwierania samochodu za pomocą karty. Sam sprawdz otwórz samochód kartą i oddal się od samochodu na pare metrów (oczywiscie zabierz karte ze sobą) samochód ci się zamnkie po minucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wopa Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 otwórz samochód kartą Owszem to prawda, ale tylko gdy nie otworzysz drzwi i nie musisz sie nawet oddalać od auta, bo auto samo zamknie zamki. Jak otworzysz drzwi i spowrotem je zamkniesz to musisz sam zamknąć zamki pilotem lub przyciskami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 rafaels, To jest zabezpieczenie przed przypadkowym otwarciem auta. Jeśli otworzysz centralny zamek( rozbroisz alarm) a nie otworzysz drzwi, auto samoczynnie się zamknie tak jak pisze wopa, bez względu, czy się oddalisz, czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi