jutsu1000 Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 U mnie nie grzeje wcale nawet bez mrozów wiem co to znaczy, robiłem wszystko co było można i sam już nie wiem co o tym myśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 jutsu1000 łącznie z wymianą termostatu bądź nagrzewnicy? Przewody idące na nagrzewnice są gorące ? Napisz coś więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 witam!koledzy-mnie też dopadł problem z ogrzewaniem...wczoraj jeszcze działało dziś juz nie (na dworku -19st),ciągle leci zimne powietrze,temperatura silnika jest powyżej środkowej kreski i rośnie,płyn chłodzący w zbiorniczku jest gorący.Czyżby padł termostat??a może coś nie tak z płynem-co sprawdzić?Jeśli termostat to jaki zakupić? jak dostać się do nagrzewnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 gres, jutsu1000, andrzej27r, Koledzy to nagrzewnica. Trzeba albo wlać płynu do czyszczenia układów chłodzenia, a po spuszczeniu przepłukaniu zalać nowym płynem, albo bawić się z przepłukiwanie nagrzewnicy wodą pod ciśnieniem. Ja bym zrobiła obie operacje. :-? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jutsu1000 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 zdunman termostyty wymieniłem nawet dwa razy bo myslałem ze poprzedni nowo kupiony był felerny , przeczyściłem nagrzewnice, przedmuchałem sprezarką (było trochu brudu) a odnosnie przewodów - są gorące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 a odnosnie przewodów - są gorące jeśli przewody są gorące to ja również jak stawiałbym na nagrzewnice, jest zamulona, może tak zamulona, że trzeba ja wymienić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 nawet najbardziej zamulona nagrzewnice da sie przepchać - ocet sprawia cuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek79 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 a moze ktos wie jaki koszt nowej nagrzewnicy ?? i czy mozna jak kupic normalnie w sklepie bo na alledrogo niespotkałem :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 krzysiek79, ja dziś na allegro przeglądałem nagrzewnice i widziałem je tak od 50 zł w zwyż do meganki,niewiem jak ze scenikiem,wkażdym razie w sklepie też kupisz http://moto.allegro.pl/item520673998_nowa_...cenic_wawa.html Wracając do mojego problemu...teraz przy temperaturze -6 st. wszystko działa jak należy,temperatura silnika na trzeciej kresce,wcześniej było dużo więcej-więc koledzy co radzicie?Czyżby to płyn,termostat?Dziś zauważyłem,że tylna szyba coś nie podgrzewa..zmierzyłem napięcie na styku doprowadzonym do szyby i było 14,3 V,a szyba ZIMNA,co się mogło stać?Dodam,że lusterka są gorące,a ztyłu nie widać efektu podgrzewanej szyby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fabrykapr Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 mam problem z ogrzewaniem, biegi I i II dmucha ale bardzo słabo, tak naprawdę zaczyna grzać na 3 biegu. Nie bardzoo wiem gdzie szukać przyczyny. Może jakaś dobra dusza mi pomoże ?? Megane II 1,4 rocznik 2004 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 biegi I i II dmucha ale bardzo słabo, Zacznij od wymiany filtra pp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fabrykapr Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 Cięcie gdzie TEGO szukać ??? Zacznij od regulaminu forum, aby więcej go nie łamać i od opcji dostępnej na górze strony gł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 w wyszukiwarce u góry strony :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fabrykapr Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 a szyba ZIMNA,co się mogło stać może brak styku, dostała się wilgoć i zamarzło, poruszaj wtyczkami. Po za tym szyba to trochę większy kawałek lusterka i trochę trzeba poczekać, żeby się nagrzała, szczególnie przy mrozach. Nie mniej trzeba sprawdzić czy w ogóle jest "przejście" albo nie ma masy(j.w.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi