Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Wersje wyposażenia Megane I i ich specyfika

SnakeEyes

Rekomendowane odpowiedzi

generalnie poczytałem troszke i nie znalazlem odpowiedzi jakie wyposażenia przypisane są do danych oznakowań wersji Megane...dziwne co nie? moze ktos ma rozpiske.doszukałem sie tylko info, że były wersje: RN, RT, RXE, RNA, RNE, RTA, RTE a dodatkowo np. ALIZE.

ja w RT mam wszystko+webasto....

czesto ludzie pisali ze polskie RT bywało ubogie jak niemieckie RN

był pewien std wyposażenia dla danej wersji który często był rozszerzany o dodatkowe elementy będące standardem na danym rynku

czesto ludzie pisali ze polskie RT bywało ubogie jak niemieckie RN
nie będzie to prawdą bo w RN nie było lakierowanych lusterek i halogenów :mrgreen:

A ja mam wersję RT, co prawda po lifcie, ale zakupioną w Polsce i wyposażoną w klimę, elektrykę lusterek z podgrzewaniem włącznie, do tego centralny z alarmem i immobilajzerem, wszystko fabryczne, komputer, halogeny, 4-poduchy, ABS był już w standardzie, przednia szyba niestety nie podgrzewana a by się przydała i muszę powiedzieć, że wyposażenie w dużej mierze zaważyło na wyborze tego auta przeze mnie. W swojej klasie wśród konkurencji na pewno pod tym względem przoduje.

Meganka 1 ph 1 RXE 1996rok

wspomaganie kierownicy, ABS, elektryczne przednie szyby i lusterka, halogeny, regulacje fotela kierowcy wysokość i odcinek lędźwiowy, zderzaki i lusterka w kolorze nadwozia, welurowa tapicerka, centralny, klimatyzacja, ogrzewana przednia szyba, radio sterowane z kolumny kierownicy, 2 poduszki powietrzne, obrotomierz, podłokietnik w kanapie, podgrzewane przednie fotele.

moja wersja RXi-wspomaganie,ABS,halogeny,centralny,4 pp,4el szyby,el lusterka,klima +schowek,blokada skrzyni,komputer,lakier perła,kierownica- skóra,lusterka lakier,uchylna tylnia szyba klapy,relingi,reg wys kierownicy i chyba to wszystko ;-)