adamus1311 Opublikowano 3 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 Witam jestem od niedawna na waszym forum i mam pytanie związane z megane II Otóż problem polega na tym ze samochód po włożeniu karty normalnie odpala ale na desce rozdzielczej(zegarach) brak reakcje tzn nie zapalają się żadne kontrolki oraz nie działa obrotomierz i prędkościomierz. Co to może być ???? Proszę o pomoc Z góry dziękuje i czekam na odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof_lew Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 Rozumiem, że bezpieczniki już sprawdziłeś? K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 Ja raczej obstawiam brak kontakru we wtyczce zegarów. Dostać się tam b. łatwo. Poruszać, przeczyścić i powinno być OK. Wcześniej oczywiście warto wspomniane bezpieczniki sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekrp Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 Witam miałem podobny problem, auto totalnie wariowało. U mnie pomogła wymiana steronika BSI (ten w komorze silnika po prawej stronie obok akumulatora). Sprawdź styki. Oprócz kontrolek deski rozdzielczej nie działały także światła stopu, elektryczne szyby, nawiew w kabinie itd. Przyczyną wady tego sterownika jest dostająca się do niego woda, gdyż umieszczony jest w miejscu jej spływu. Sterownik na allegro to koszt od 100zł do 250 zł. Mam nadzieje, że to pomoże pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamus1311 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 No ok posprawdzam sobie te bezpiecznik a nie wicie które to dokładnie ?? Mi nie działa deska rozdzielcza, żadna kontrolka się nie świeci, radio też nie działa i główny wyświetlacz co jest na nim godzina ?? Tak poza tym reszta działa i nie mam pojęcia co to może być ??proszę o pomoc a i gdzie jest ten BSI ?? A i mam pytanko rozebrałem plastiki te koło skrzyni biegów i tam są 3 kostki które nie są podpięte ?? Do czego one są ??Wie ktoś ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekrp Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 Witam, przepraszam,że tak późno odpisuje, ale ostatnio nie zaglądałem na forum. BSI to ta skrzynka gdzie znajdują się bezpieczniki w komorze silnika, tak jak wcześniej wspominałem.Co do schematu bezpieczników to znajdziesz go na serwerze ftp://renault:[email protected],KOD: ftp.pikur.digi.pl,u/p: renault.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi