Mil3k6 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 Wczoraj o godzinie 17 było około -14 stopni ,tak pokazywał mi komp. Po 9 godzinach w pracy zapaliłem Renatke bez problemu ale okazało sie ze pracuje jak stary mercedes beczka klekotała niemiłosierernie czy to normalne ??? dopiero jak dojechałem do domu było troche lepiej oczywiscie po rozgrzaniu było normalnie . Czy wy tez tak macie w swoich 1,9 dci )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek7112 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 Witam u mnie chodzi trochę głośniej ale nie klekocze jak stary mercedes może masz jeszcze letnie paliwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarqk20 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 nie masz sie czym martwic to przez mróz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mil3k6 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 hmmm... letnie paliwa :shock: :roll: leje BP ULTIMATE zima Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek7112 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 Hmm nie wiem co to za zupa ja leje wszystko co mi podejdzie w łapy nawet opał moja rada wlej mixol S do paliwa powinno pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolek G Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 Witam.Wojtek7112 A ile oleju mixolu dolewasz do paliwa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek7112 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 Ja tak leje koło 0,5 L na bak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grooha Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 i jeszcze mi powiedzcie że to jest bez żadnego uszczerbku dla silnika. Opał,mixol, aż mi ciarki przeszły. Zastanówcie się ile może kosztować usterka. Po co kombinować i co to pomaga????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mil3k6 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 a po co lejecie ten mixol co on dale ??? bo jakos nie moge sobie przypomniec co da mi to w dieslu :):) [ Dodano: 2009-01-06, 11:21 ] a moze ktos z was poleci jakis dobry srodek do DCI na zieme aby ropa nie zamarzła i lepiej silnik pracował czyli nie klekotał tak :))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek7112 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 Klekoczą wtryski ja leje mixol od momentu jak powiedzieli ze mam wtryski do wymiany jak na razie śmigam już z 40 tys i jest ok żeby ropa nie zamarzała musisz coś kopic nie bardzo wiem jaki preparat zatrzymuje wytrącanie parafin [ Dodano: 2009-01-06, 13:32 ] Ja się przekonałem ja zatankowałem ropę na stacji benzynowej na Ukrainie dojechałem 10 km do granicy i komunikat sprawdź wtryski zatarła się pompa a ja się dziwiłem czemu sprzedawca mi wciskał olej żebym dolał ale człowiek uczy się na swoich błędach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mil3k6 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 a jak ten mixol wyglada ile go lac i le to kosztuje aha iajeszcze jak on dokładnie sie nazywa ;p [ Dodano: 2009-01-06, 14:46 ] http://www.auto-swiat.pl/poradnik_aktualno...,Artykul-17112/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 Mil3k6, są specjalne dodatki do diselka na przykład firmy STP.Kupisz na każdej stacji paliw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 nie bardzo wiem jaki preparat zatrzymuje wytrącanie parafin Tylko po co jak na stacjach jest paliwo tzw. zimowe - oczywiście jak się leje odpowiednie. :) Ja się przekonałem ja zatankowałem ropę na stacji benzynowej na Ukrainie To mnie już nie dziwi dlaczego się zatarła. Powodzenia i dalej lej ten opał Wiem wiem - jakoś trzeba się z tego kraju potem wydostać ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drwesto Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Niestety, ale silniki dCi są wymagające i marudzące jak panienki na wydaniu. Z tego powodu należy lać paliwa tylko premium i nie będzie problemów. Sam to przerabiałem lejąc tylko zwykłe paliwa ON nawet na stacjach BP czy Shell. Wg mojego doświadczenia oprócz sieci paliwowej należy również przetestować konkretną stację paliwową. Ja tak zrobiłem i uważam, że najlepszym paliwem na zimę jest Statoil zimowy. Natomiast z letnich - cokolwiek z sieci markowych oraz dodatek do czyszczenia układu paliwowego STP co 5k. Co do klekotania/drgania silnika na biegu jałowym udzielającego się całemu nadwoziu to może być poduszka zawieszenia silnika. Mi padła przy 90k. Po wymianie - odglos pracy jak przy nowości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi