bryant6 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Witam. Jak zdjąć tapicerkę z tylnich prawych drzwi, aby dostać się do rolety? Roletka się zepsuła i wypadałoby ją naprawić, więc proszę o pomoc. Czy trzeba odkręcać razem z plastikiem czy może da się tylko tą górną część? Już próbowałem, odręciłem śrubę od dołu oraz tą przy klamce aby ją wyciągnąć i przy sterowaniu szybami, jednak coś dalej trzyma. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Jak odkreciles te dwie srubki (klamka + sterowanie szybami) to juz wszystko - musisz teraz poprostu uzyc troche siły - te cześć gorna tapicerki (materialowa) trzyma sie juz tylko na zatrzaskach (po bokach i na dole). Jak zdejmowałem swoją (wymieniałem głośniki) to miałem wrażenie że zaraz coś rozwale - jednak obydwie zeszły bez uszkodzeń Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryant6 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Dzięki wielkie. Mam jeszcze jedno pytanko, a mianowicie czy przy zdejmowaniu ciągnąć do siebie czy może jakoś wysuwać do góry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Ciagniesz do siebie - gorna czesc nie ma zaczepow ale jest na stale przymocowana jakos do drzwi Przynajmniej w htb 5d bez rolet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wopa Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 wg serwisu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fabiang86 Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 witam wszystkich. ja potrzebuję zdjąć tapicerkę drzwi przednich od kierowcy bo nie otwiera mi się szyba. wydaje mi się że to coś nie łączy w okolicach silniczka bo przełączniki sprawdziłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiar Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 (edytowane) Nie rozumiem pytania. Chcesz się dowiedzieć jak zdemontować tapicerkę z przednich drzwi?? Jeśli tak to dokładny opis jest w manualu. Od razu po rejestracji zadane pytanie, nawet nie użyłeś :) . Edytowane 4 Lutego 2013 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam37 Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Witam to ja się podepnę pod temat,też musze zdjąć tapicerkę tylko,że z przodu od strony pasażera.Nie mogę otworzyć drzwi od zewnątrz od środka się otwierają,jaka może byc tego przyczyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 adam37 poczytaj o tych problemach ale dla swojego auta. W M I jest to trochę inaczej rozwiązane jak tu dla M II. Zarówno połączenie cięgien klamki jak i same mocowanie tapicerki. Ciebie bardziej dotyczy to, co jest opisane w manualu zdejmowania tapicerki drzwi tylnych w M I. O problemach z otwarciem drzwi w tym modelu też są tematy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam37 Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Ok dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TechDeck Opublikowano 2 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 Chciałbym się podpiąć pod pytanie - jak zdjąć tapicerke drzwi przednich po obu stronach? Mam wersję z tymi schowkami w podłokietnikach i patrząc na instrukcję serwisową, nie rozumiem jak mam go zdemontować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 2 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 W schowku na jego mniejszym boku jak dobrze pamiętam są kołki zabezpieczające (2szt na schowek). Trzeba je wymontować i dopiero wtedy schowek wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiar Opublikowano 2 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 Jeśli chodzi o sam schowek, to demontuje się po prostu podważając go do góry. Otwierasz go i czymś płaskim, nawet szerszym wkrętakiem podważasz za podstawę. Robiłem to u siebie i wychodzi elegancko bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d3bian Opublikowano 2 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 było szukaj, odkręcasz torx w klamce i w uchwycie, wyciągasz i odpinasz sterowanie szybami (po stronie kierowcy), wyciągasz do góry pudełeczko, w podłokietniku, i pozostanie "wyrwanie" zaczepów-do siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 2 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 W schowku na jego mniejszym boku jak dobrze pamiętam są kołki zabezpieczające (2szt na schowek) Chyba jeden i to na dłuższym boku czyli tam gdzie jest ten kołek w co wpiąć . Na krótszych bokach jest powietrze i kołek niewiele miałby do trzymania, nawet i dwa kołki. Kołek jest wciskany od środka schowka w stronę środka auta. i pozostanie "wyrwanie" zaczepów-do siebie. Wyrywamy w meganie I, w II najpierw cała tapicerkę trzeba podnieść, by jej zawieszenie pod szybą podnieść. Jak to zrobimy to i haki w drzwiach na tyle się podniosą, że lekko wyjdą z otworów w blasze drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi