amkale1 Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 Witam wszystkich. Na forum jestem nowy do tej pory tylko jako obserwator ale czas zacząć Na początek proszę o pomoc Jestem (jak na razie ;-) ) szczęśliwym posiadaczem Megane II grandtour 2003r. kilka dni temu zauważyłem, że nie działa trzecie światło stop-u. W książce producent zaleca kontakt z ASO :P Może ktoś z was miał podobny problem i jest w stanie mi pomóc. Szczerze mówiąc po zewnętrznych oględzinach nie mam pojęcia za co się zabrać! Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m_dyszk Opublikowano 5 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 witam troszkę od "konkurencji" http://klubrenault.pl/forum/viewtopic.php?t=1743 michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amkale1 Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Witam, dzięki za odpowiedź. Rozebrałem spoiler aby dostać się do światła, po 30 min. pracy (nie obyło się bez urwania jednego plastikowego zaczepu oczywiście) zdziwienie - światło nierozbieralne :-/ ale... okazało się, że wcale nie dochodzi prąd do wtyczki i tu jestem w jeszcze większym niż byłem (bezpieczniki są ok) może ktoś miał podobny problem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej_66 Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Ja mam kombi i często podnoszę tylną klapę, u mnie światło wysiadło przez przewód urwany w lewej elastycznej wiązce, ten sam problem miałem już z otwieraniem klapy. Musisz wyciągnąć gumową osłonę i poszukać przewodu, który ma przerwaną żyłę, a trzyma się na izolacji. Ja wstawiłem kawałek podobnego miękkiego przewodu-lutownica, miękka koszulka termokurczliwa. Pozdrawiam Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amkale1 Opublikowano 7 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Witam ponownie, dzięki Macieju za podpowiedź faktycznie w tym tkwił problem. Po zdjęciu gumowej osłony i pociągnięciu za jeden bardziej luźny kabel okazało się że jest przerwany (całkowicie) dołożyłem kawałek kabelka połączyłem i wszystko Pozdrawiam Maciej K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek70 Opublikowano 13 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 Podepne się bo mam podobny problem - u mnie też trzeci stop padł , popatrzyłem do wiązki w osłonie gumowej jak radzicie i stwierdziłem że sa urwane dwa :shock: cienkie czarne przewody (a wszystkich jest cztery -takie same), i teraz mam problem który czarny połączyć z którym czarnym :-/ szanse że dobrze podepne są 50/50, jakieś rady ? proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonescu Opublikowano 13 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 Czarny jest minusem. Więc nie ma znaczenia który podepniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek70 Opublikowano 13 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 jesteś pewien że wszystkie 4 czarne sa minusem na dodatek takie cienkie 5 drucikowe, a ja myślałem ze to może jakieś sterowanie :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonescu Opublikowano 13 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 Weź miernik lub próbówkę i się wszystkiego dowiesz. Wycieraczka i oświetlenie tablicy działa? Przy niewłaściwym podpięciu najgorsze co może się zdażyć to przepalenie bezpiecznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolan2 Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Witam. Właśnie straciłem trzecie światło stopu i chciałbym je wymienić na nowe. Podpowiedzcie, czy do megane 2 z 2004r pasuje "stop" z innego modelu? dzięki za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom_89 Opublikowano 2 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Przepraszam że odkopuje nie aż tak stary temat, czy trzecie światło stop do M II Ph II Combi pasuje również z wersji HB albo innego modelu reno, bo na allegro są ale do combi nie ma ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawkoW Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Witam. Wczoraj stwierdziłem, że nie działa trzeci stop w Kombi, rozebrałem wszystko i sprawdziłem, że prąd do wtyczki dochodzi ale światło nie świeci. Czy da się jakoś naprawić (widzę, że jest nierozbieralne) bo cena w salonie zabija (295 zł) a na Allegro nie ma do kombi tylko do Hb. Proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 da się rozebrać .... ostrym nożykiem podważasz szybkę i delikatnie mm po mm podcinasz klej którym została przyklejona, zacznij od strony gdzie nie ma końcówki spryskiwacza .... możesz pomóc sobie podgrzewając suszarką (ciepły plastik trudniej pęka) po zdjęciu szybki masz dostęp do przezroczystego plastiku/odbłyśnika w którym umocowane są diody, cały odbłysnik jest wciśnięty w obudowę lampy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawkoW Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 da się rozebrać .... A można to jakoś naprawić, tak, żeby świeciło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 u mnie wystarczylo przeczyscic z nalotu koncówki blaszek doprowadzajacych prad z gniazda lampy do płytki drukowanej na której są LEDy na 95% u Ciebie bedzie to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi