T.Boy Opublikowano 24 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 (edytowane) Jak pisałem wcześniej 100 do 150mm (4 do 6 modułów) na stronę. Mam jeszcze plan oświetlić nogi pasażerom z tyłu ale nie wiem czy dam rade zrobić to jutro. Jeżeli dam taśmę nad pedałami na macie wygłuszającej, to będę musiał taśmę podzielić na pół. Przeszkadza kolumna kierownicza (zablokuje strumień światła). Z prawej nie ma problemu wystarczy podkleić pod schowek Edytowane 24 Lutego 2012 przez T.Boy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aras189 Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Dało by rade podpiąć podświetlenie na nogi kierowcy, pasarzera, tylnej kanapy (w sensie pod nogami pasarzerów z tyłu) pod tą jedną wtyczke od podświetlenia kokpitu, nie bedzie żadnego przeciążenie ani nic takiego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 tak tylko czy do materiału taśmowy klej by się trzymał nie wiem a ledy na podświetlenie nóg pasażerów (przód i tył) biorą tyle co 1 żarówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aras189 Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 To już by się coś wymyśliło wystarczy troche czasu i twórczego myślenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Ja tam nóg pasażerów bym nie podświetlał bo jak chcesz później fotele wytargać to masz dodatkowe przewody do odczepiania i musisz uważać żeby tego nie oderwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aras189 Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Hmm... też prawda ale ja jakoś nie mam zamiaru bynajmniej teraz wyjmować foteli Ale narazie i tak nie mam finansów na takie przedsięwzięcie, i jeszcze bym musiał uporać z tym kablem przerwanym także tak szybko i tak nie znajde pewnie gdzie to jest. W najgorszym wypadku wszystko będzie się wł. jak będę lampke wł. nad lusterkiem heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 jak masz miernik to łatwo znajdziesz to przerwanie przez sprawdzenie przejścia (oporu)może masz zmostkowane przewody popatrz dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aras189 Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 a gdzie mam sprawdzic przy lampce czy przy kostce kolo nog kierowcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 najlepiej jedną końcówkę od miernika do przewodu przy lampce a druga do przewodu przy kostce koło nogi (kolory powinny być te same) albo ustaw miernik na omy i jeden do mas(śruby lub czegoś metalowego) a drugi do 1 z przewodów (jesli dobrze pamiętam to tak mnie uczyli) nie pamiętam tylko czy jak miernik zareaguje to jest ok czy nie (to byś musiał na jakimś "pewnym" (dobrym przewodzie) sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aras189 Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Aha to bede musial zobaczyc jak to tak wyglada ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T.Boy Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 (edytowane) Można połączyć oswietlenie nóg z przodu jak i z tyłu z jednego punktu (kostki). Ja tak zamontowałem taśmy Tak to świeci Zdjęcia bez lampy Z podświetleniem tyłu jest trochę więcej "zabawy". Można je wykonać bez wyciagania foteli, wykorzystując wiązkę pod fotelami i przeciągając kable pod tapicerką, a dalej pod osłonami progów uprzednio je demontując. Potem podłaczamy do kostki i cieszymy śię oswietleniem nóg pasażerów Jak zrobię to zamieszcze zdjęcia. Edytowane 25 Lutego 2012 przez T.Boy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelb5913 Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Rozumiem że pierwsze zdjęcie przedstawia stronę kierowcy a drugie stronę pasażera. Czemu od kierowcy taśma led jest dużo dłuższa niż od pasażera.?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T.Boy Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Od strony kierowcy taśma jest dwa razy dłuższa od tej nad nogami pasażera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelb5913 Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Jakieś uzasadnienie ma ten fakt czy tak poprostu wyszło.?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T.Boy Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Dla próby. Jednak słabo świeci więc będzie jak od strony kierowcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi