Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

długie oczekiwanie na nową Megane III

porys

Rekomendowane odpowiedzi

wg mnie dac 84 klocki za auto wersji compact (i to dosyc ciasny) to lekka przesada <piwko>

Ja za swoja dalem 60 z pelnym ubezpieczeniem Allianz a w tym:

1,6 dynamique

Pomaranczowy Lateryt

17" obrecze kol

Radio Bluetooth + Audio COnnection Box

Alarm

Gratis: Pakiet ospojlerowania do wersji Coupe jak i Hatchback (do sprzedania ;-) )

...dywaniki tez byly gratis :P

...

i wiecej mi do szczescia nie potrzeba :P

no moze wiecej konikoof by sie przydalo ale i bez tego jest frajda z jazdy :P

Cięcie

A gdzie brales to auto ?? Bo ja u Pietrzaka w swietochlowicach i mi twardo mowil, ze jedyny rabat to moze mi dac za lojalke za poprzednia meganke. Bo jak z takim wyposazeniem za 60tys to super, moja wyszla drozej z gorszym wyposazeniem.

A date odbioru nadal mam na 25 tydzien <piwko>

Regulamin forum polecam jako lekturę do poduszki. pkt. 5,8.

Teraz jezdze wiekszym i jedyne za czym bede tesknił to miejsce w bagazniku. Z przodu Megane III coupe ma wiecej miejsca niz moja Primera P12 a z tyłu mam pasażera 2x na rok. Bardziej zalezało mi na silniku z wiekszą mocą niż na miejscu na tylnej kanapie. Wszystkie auta klasy sredniej z odpowiednią mocą czyli te min 180KM kosztują duzo wiecej od tej meganki. Do tego w mniejszym aucie jak megane 180KM to jak 200KM w Passacie i o wiele lepiej niz np. wolnossące 2.4 w Accordzie. Elastyczność tego silnika jest na poziomie 250KM silnika wolnossącego. Nawet BMW E90 330i z silnikiem 3 litry 258KM ma gorszą elastyczność od Megane z 2.0Tce. Turbo to piękna sprawa <piwko>

A gdzie brales to auto ??

Rowniez pietrzak ale w K-ce, mam tam chody i moze dlatego wiekszy rabat :P

Autko kosztowalo 59,500 (katalogowo 66750) i do tego wzialem minimalny kredyt w wys. 10 000 i wtedy w promocji bylo ubezp. gratis <piwko> splata kredytu wyszla mnie 600zl a tak za ubezp musialbym dac 2400 :P Caly kredyt splacilem z pierwsza rata, nie placac odsetek za nastepne :P

Moja Meganka stoi od wtorku na placu u dealera i czeka ciągle na dokumenty:( Pogoda zrobiła się piękna a ona biedna sama tak stoi i czeka na swojego Pana:)

A dzisiaj usłyszałem ze powinno się udać do świąt :/ Odwdzięczę się im na wyborach za te głupkowate zmiany przepisów! <piwko>

właśnie wczoraj zamówiłem sobie nową meganke 1.5 dci 105 KM dynamic z radiem arkmanys ,przyciemniane szybki,koło zapas (pełny wymiar),kolorek stalowoniebieski,termin odbioru okolice lipca,no nie mogę się już doczekac,

POZDRAWIAM

Witam jestem nowym na forum właśnie oczekuje na nową coupe

z silnikiem 2.0TCE konfiguracja skóra panorama + pare innych detali auto zamawiałem dokladnie 20 lutego

18 marca mogłem jeszcze zmienić kolor i domówić arkamys

domówilem arkamys

Obecnie czekam i podany termin systemu to 25 tydzień czyli jakoś 18-19 maja

wiec jeśli chodzi o coupe z własną konfiguracją i silnikiem 2.0 TCE

oczekiwania są bardzo długie min 10 tyg

Ale u innych dealerów jest podobnie siostra w tym, samym czasie zamówiła alfe romeo MITO z silnikie 1.4 TB z własną konfiguracja czas oczekiwania 10 tyg minimum

pozdrawiam wszystkich i życze Wesołych Świat <ok>

wiec jeśli chodzi o coupe z własną konfiguracją i silnikiem 2.0 TCE

oczekiwania są bardzo długie min 10 tyg

Uwierz mi że to krótki termin. Krócej w gamie Renault to tylko Master się produkuje.

Ale u innych dealerów jest podobnie siostra w tym, samym czasie zamówiła alfe romeo MITO z silnikie 1.4 TB z własną konfiguracja czas oczekiwania 10 tyg minimum

Podobne procesy produkcyjne. Choć inne marki nie mają kompletnie związku - tym bardziej że pomiędzy poszczególnymi modelami w gamie są znaczne rozbieżności.

Jeżeli drodzy Admini pozwolą, to odpowiem <ok>

Warto !!!

Spalanie na poziomie 8.0 litrów na setkę, więc paliwożerność można włożyć między bajki, a potężny moment, sprawia że wyprzedzanie trwa 3 sekundy i nie wpływa na spalanie.

Muszę jednak przyznać, że gdybym mieszkał w mieście, to ten silnik wierciłby mi dziurę w kieszeni. Wystarczy trochę korków i 11.0 litrów może być mało na setkę. Na szczęście w mojej okolicy korków brak. :mrgreen:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Videos

• Ogłoszenia

• Polecana zawartość

• Nawiew tylnej kanapy - Megane 3
      Witam, planuje zakup Megane 3 Grandtour. Przegladajac ogloszenia nie widze aby jaka kolwiek miala nawiew na tylnia kanape. Pytanie czy jesrt to do zrobienia ? Może części z laguny 3 beda pasować ? Robił, ktoś cos podobnego ? Wymysliłem sobie kupno M3 1.5 dCi 110km, do tego chciałbym na start zrobić chip zeby podniesc moment  obrotowy i zyskać pare km. Później  chciałbym wrzucić jeszcze radio 2din z możliwością podpięcia kamery cofania i gniazdo zapalniczki lub usb do ladowania dla pasazera z tylu. Aczkolwiek najbardziej mnie nurtuje czy jest opcja na ten nawiew do tylu dla pasażerów. Jeżeli to pomocne... jestem gotow zrezygnować z tego joysticka jesli takowa wersja jaka kupie bedzie go posiadać. jezeli bedzie trzeba zmienić caly ten tunel . Dla mnie jest elementem zbędnym. W tym miejscu bardziej pasowałby jakis schowek z zasuwana roletka, albo poprostu miejsce na kubek. 

Jesli był taki temat poruszany to podlinkujcie. Nie znalazlem nic co by zaspokoiło moje pytania. Widziałem wątek o M4 ale te auta chyba troszeczke sie różnią ? 

REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6  - Prezes

• 24 odpowiedzi
    • Nowy Bigster: Wyższy Wymiar Dacii
      Dacia prezentuje nowy model Bigster, który wprowadza markę na wyższy poziom, oferując unikalną propozycję w segmencie C-SUV. Ten model, zgodnie z tradycją marki, zapewnia bogactwo cech i technologii w przystępnej cenie. Bigster to samochód, który łączy solidność, przestronność i nowoczesne technologie, spełniając oczekiwania najbardziej wymagających klientów.
      • 0 odpowiedzi
    • Jak sprawdzić kod silnika?
      Czy można jakoś odczytać kod silnika i skrzyni biegów z naklejki czy VINu? Jeśli tak to jak?
      • 10 odpowiedzi
    • Cześć, w przeciągu dwóch tygodni mam odebrać swoje megane 1.3 tce 140. 
      Powiedzcie proszę bo gdzieś wyczytałem, że nowoczesne silniki wraz z olejami są tak skonstruowane, że nie trzeba wymieniać oleju po 1000-2000km od wyjechania z salonu.
      Jak to w praktyce wygląda aby samochód służył długie lata?
      • 34 odpowiedzi
    • Używana Tesla z certyfikatem
      Niedawno trafiłem na wydaję mi się ciekawą opcję, żeby wejść do świata "elektryków". Chodzi o używane samochody marki Tesla, na stronie www.tesla.com/pl_PL/inventory/used - używane można wyszukać używane modele Tesli z certyfikatem. Zakładam, że są one po weryfikacji mechaniki i elektryki. Z tego co czytałem i szukałem w necie to akumulator w Teslach trzyma swoją pojemność całkiem dobrze nawet pomimo upływu czasu, pamiętam, że był z tym duży problem w Nissanach Leaf, które bardzo szybko traciły dostępną pojemność. Wracają do Tesli, to można wejść w szczegóły ogłoszenia, są real photos i co najważniejsze roczna gwarancja. Oczywiście liczę się z tym, że zaraz zostanę zjedzony przez fanów aut spalinowych (też je lubię), ale ... taka używana Tesla z gwarancją to może być ciekawa opcja.

• 17 odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!