kevinkoza Opublikowano 3 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 Witam witam Megankowców Dzisiaj zdarzyła mi się dziwna rzecz. W połowie dnia wracając do domu odpaliłem swoją meganke i zaraz po odpaleniu silnik miał o około jedna kreskę mniej obrotów/min niż standardowo. Towarzyszyło temu drobne telepanie. Jak nacisnąłem pedał gazu nie było żadnej reakcji. Po jakiś 4 sekundach problem znikną. Parę razy gasiłem i odpalałem silnik aby sprawdzić czy problem się powtórzy. Na jakieś 8 uruchomień 5 miało ten sam dziwny objaw. Wieczorem odpaliłem ją jeszcze z 3 razy i problemu już nie było. Co to może być i czy to nie przypadkiem oznaka jakiejś poważniejszej usterki ?. Auto miało wymieniany rozrząd i pasek klinowy 2 tygodnie temu. Przebieg 64000km, rocznik 2003. Bardzo proszę o jakieś informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek7112 Opublikowano 5 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 Witam to wygląda na przepływomierz odłącz i zobacz jak się będzie zachowywał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinimod Opublikowano 3 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 a zobacz czy nie masz luźnego/wysuniętego złacza m.in czujnika położenia pedału gazu. szerokie, dochodzi do silnika z prawej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi