Mike226 Opublikowano 12 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 Witam, Mam climatronic i jeden problem. Czasami ogrzewanie działa normalnie, a czasami po chwili nie grzeje. nie ważne jak ustawię temperature czy na 15 czy 27 stopni to cały czas dmucha zimne powietrze. Chwilami pomaga wyłączenie silnika na 15 minut... filtr ok. [ Dodano: 2009-03-18, 23:12 ] PS: Ostatnio dolałem litr borygo i mam wrażenie że jeszcze z litr by wszedł. ale nigdy nie miałem wycieków, a silnik nawet w największe upały się nie grzeje. czy to może mieć z tym coś wspólnego? Ogrzewanie wyłącza się po jakiś 10-15 minutach...może wtedy silnik się wystarczająco ogrzewa i otwiera się termostat? codziennie pokonuję trasę ok 15 km do pracy i tyleżsamo do domu. jadę trasą na której mam 2 razy światła, więc silnik zagrzewa się powoli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megfan Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 Też mam podobny problem - teraz raczej nie grzeje, niż grzeje, nawet gdy silnik jest rozgrzany jak trzeba, np. 10 km. Zimno leci bez względu na ustawienie pokrętła i włącznie lub nie klimy (manualna). Czasem zaskakuje i nawet grzeje. Z kolei latem miałem kilka razy na odwrót - kilka razy złapałem autko na tym, ze dawał grzanie, nawet jak było ustawione max na zimno. Czy ktoś wie czego szukać, żeby się pozbyć problemu? Zwłaszcza teraz daje we znaki, jak spadł śnieg i temperatura na minusie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 29 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 warto sobie przypomnieć, że raz na dwa sezony trzeba wymieniać termostat jak i płyn chłodniczy, może to pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megfan Opublikowano 3 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2010 byłem dziś u mechanika - jak powiedziałem co i jak, to stwierdził, ze pewnie brakuje płynu chłodniczego. I miał rację - dolał w sumie aż 2,5 litra koncentratu! na 3 razy, z przegazowaniem silnika za każdym razem. I ciepełko od razu wróciło :) a dziś jeździłem na -20 stopniach - nie było lekko :) pomoc kosztowała mnie 50 pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Ciekawi mnie co się stało, że aż tyle płynu trzeba było dolać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megfan Opublikowano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 mnie też :) tym bardziej, że nie maiłem jakichś negatywnych sygnałów odnośnie złego chłodzenia, czy nadmiernej pracy wentylatora... za kilka dni mam przegląd olejowy, więc od razu sprawdzą co i jak pod spodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi