gojgien Opublikowano 18 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Wczoraj zamontowany, dziś testowany (i tak jeszcze przez kilka dni) patent, by sceniol drugi, a tym samym meganki II stały się bardziej przyjazne dla użytkowników i nie "kopały" przy wysiadaniu. Nie wiem co jest ale często pracuję jako zwora uziemiająca karoserię po wyjściu z auta i zamykaniu drzwi. Rzecz dotyczy małego usprawnienia, przeróbki fabrycznego wykonania. Realny koszt rzędu 5 zł. Jak się sprawdzi w testach to opiszę co i jak z fotorelacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Wczoraj i dziś poszukiwanie problemu braku temperatury na liczniku rozebrana wiązka znalazłem przetarcia w 2 miejscach, rozebrany licznik i w liczniku znaleziony problem, jest on do wymiany silniczek się zawiesza chyba, że oddać do jakiegoś magika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 21 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 Autko zaprowadzone na naprawe podszybia - blacharka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 21 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 Przyszly "cleary" :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 23 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 Dobrałem się do cieknącej anteny, myślę, że teraz będzie dobrze ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 23 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 Założone dzienne. Teraz w planach walka z rudą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antracyt Opublikowano 24 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 Zmontowałem "forumowe" ramki pod tablice rejestracyjne i nowe CB ALAN 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 24 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 Kupiony podkład i baranek w sprayu, w weekend walka z rudą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 25 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 "Cleary" założone i umyta :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiszaElk Opublikowano 26 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Wymieniłem prawą żarówkę - w porównaniu do lewej to bajka - max 5 min roboty :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
potentila Opublikowano 26 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Megan ma nowe radio (CD oryginalne), do tego pilot oraz wyświetlacz :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antracyt Opublikowano 26 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Rozmontowałem do suszenia zalany schowek pod nogami pasażera, udrożniłem odpływ wody z klimatyzacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
namelessone Opublikowano 27 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 Wymiana filtra powietrza, filtra przeciw pyłkowego i dezynfekcja klimy - zobaczymy jak jutro będzie się sprawować, bo już lekko śmierdziała :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 27 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 Wymieniony olej, filtr oleju, filtr powietrza, gumki stabilizatorów oraz ogólny przegląd zawieszenia. Mechanik powiedział, że chciałby takie auto :) Scenic RZĄDZI :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 27 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 (edytowane) I jak sprawdza sie patent ? Jak na razie jeszcze ani razu nie było nieprzyjemnego "kopnięcia", pomimo stosowania różnego rodzaju odzieży. Oczywiście chwilowo sposób jest wdrożony prowizorycznie, by w razie niepowodzenia przeróbka była odwracalna. Sposób polega na zmasowaniu wewnętrznego, plastikowego uchwytu przy drzwiach z karoserią, tak by wysiadając trzymać ręką ten zmasowany uchwyt, nim postawi się stopę poza autem. Ładunek jest odprowadzany do ziemi w miejscu ostatniego styku czyli pomiędzy ziemią a podeszwą, a to nie jest odczuwalne. Prowizorka wygląda tak: Od niewidocznej strony uchwytu rozpięty odizolowany przewód miedziany 1mm2...... który przechodząc do środka uchwytu przez fabryczny prostokątny otwór, jest podłączony do śruby trzymającej boczek tapicerki w drzwiach. Tu jeszcze na razie oczko na skrętkę. Śruba nie jest wkręcana w plastik ale w gwint w drzwiach i to wystarczy by była masa. Jedynie trzeba było otworek przewiercić co widać na ostatniej fotce, by koniec przewodu ponownie w uchwycie schować. Tam na razie, na odpowiedniej długości jest po prostu supełek. Docelowo będzie to inaczej wykonane, na razie mam inne zajęcia, a to w międzyczasie nadal testuję. :) Edytowane 27 Maja 2011 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi