woytek13 Opublikowano 29 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 Po zakończonej sesji oraz przerwie w pracy na polu znalazłem chwilę na Megane: - mocowanie akumulatora odrdzewia się zaraz będzie malowane - fotel kierowcy został pozbawiony usztywnienia (ktoś włożył polarowy worek pomiędzy gąbkę żeby sprawiała wrażenie mniej zmęczonej życiem... debilizm) - fotel kierowcy i podjęcie próby wymontowania go, efekt obkręcona nakrętka pod autem (zardzewiała totalnie) trzeba będzie wycinać gdy kupię nowy fotel - ogarnięte kable od instalacji LPG pod maską, filtr gazu już nie tłucze w wentylator chłodnicy - zdiagnozowany milion pęknięć plastików pod maską (chwytak powietrza, dokładna pod zderzakiem, mocowania lamp) - pomierzone i dopompowane koła - naprawiona linka od gazu (już nie ociera od kolektor i nie wyskakuje z mocowania) Powiedzmy, że 5% z rzeczy które należy zrobić ogarnąłem Ale tak to jest jak się kupi auto od Polaka dla którego szanowanie auta to tylko tankowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RACHE Opublikowano 30 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 a ja wymieniłem filterek powietrza, bo stary miał przejechane ponad 10k i prosił o pomstę do niebios. Oprócz syfu wszelakiej maści na nim, ten jeszcze się jakoś spaczył co mogło powodować zassanie lewego powietrza, hmm właśnie, bo ostatnio jakoś zamułki Megi łapała. Niebawem wymiana oleju, filtr już zakupiony, teraz tylko olej i czas by go wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolandzikl Opublikowano 30 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Wymieniłem filtr kabinowy i odkurzyłem aytko, poza tym było myju myju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomusk Opublikowano 2 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 Moja malinka została odkurzona zrobiony został porządek w wnętrzu oraz kupiłem nowy zapach samochodowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makuli Opublikowano 2 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 Wymieniłem przepaloną żarówkę H7 w prawym i postojową w lewym reflektorze. Szlag mnie trafił bo przez otwory w nadkolach nie mieściła mi się ręka. Trzeba było powalczyc ze zderzakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolandzikl Opublikowano 2 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 Odgrzybiłem klime Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woytek13 Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 - kierownica powietrza przy chodnicy sklejona i zamocowana tak jak być powinna - mocowanie lampy sklejone, lampa zamocowana już na sztywno - rdza na przednim pasie wyeliminowana i pomalowana - rdza pod filtrem węglowym usunięta, mocowanie filtra zrobione nowe (pomalowane i zakonserwowane) - dokładka zderzaka zamocowana (poprzedni patent na zszywki nie był taki trafiony...) - posprawdzane połączenia z karoseria tj. masa w każdym miejscu gdzie zauważyłem A końca nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wydma Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Prostowana jedna 19-stka po spotkaniu z wyrwą ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 6 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2011 (edytowane) Że MagicJety mi zdychają to wiedziałem już od dawna, ale dopiero dzisiaj udało mi się zdiagnozować który konkretnie wtryskiwacz padł. Wprawdzie zdechł tylko 1, więc koszt niby można ograniczyć do ~50zł, ale kto wie ile czasu reszta podziała. Jak tylko pogoda się poprawi to zmieniam cała listwę. Edytowane 6 Lipca 2011 przez fred Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo 5000 Opublikowano 6 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2011 Zarowki w drzwiach ,te w podsufitce oraz nad tylna rejestracja wymienione na biale LED (ciekawy jestem efektu po zmroku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woytek13 Opublikowano 7 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 (edytowane) Kontrola instalacji głośnikowej "z tyłu" radia. Test każdego z kabli, ułożenie ponowne wiązki... i powrotne włożenie radia z Golfa MK3 które jak się okazało jest tylko 2-kanałowe :) Edytowane 7 Lipca 2011 przez woytek13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milyges Opublikowano 8 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 Wymieniony tłumik środkowy wraz z rurą. Wreszcie spaliny lecą gdzie powinny a nie wszędzie wokół i Renia delikatnie mruczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 8 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 w sceniolu drugim przebudowałem buzer od fabrycznych czujników cofania z bagażnika do podsufitki, za roletę przedniego szklanego dachu. Oczywiście ze zwróceniem uwagi na takie poprowadzenie przewodów, by nie kolidowały z kurtynami bocznymi. Obecnie z fotela kierowcy jest lepiej słyszalny sygnał przy grającym radiu i dmuchawie na najwyższym biegu. Teraz latem cofając z miejsca parkingowego, klima zazwyczaj daje na maxa jak auto stoi nagrzane i buzer za tapicerką bagażnika był mało słyszalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrulo Opublikowano 8 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 wymieniony silniczkek krokowy obroty troszeczke stabilniejsze ale nadal troszke falują czyli co moge jeszcze sprawdzić??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo 5000 Opublikowano 10 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Postojowe lampki wymienione na LED,zatankowany do pelna umyty na blysk w srodku i na zewnatrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi