hakierek18 Opublikowano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 (edytowane) Kilka dni temu zamontowałem światła do jazdy dziennej ;) W przyszłym tygodniu planuje wymienić gumy stabilizatora, bo się już zużyły. Edytowane 14 Czerwca 2012 przez hakierek18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werderaner Opublikowano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Megi wróciła z trasy do Przemyśla i okolic. Spalanie - 5,8 ;) (przynajmniej tak pokazał kompjuter). Zostaje tylko wymiana elektromagnesu-bo za 3-4 pali-w zależności od humoru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar666 Opublikowano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zatankowany do pełna ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zakupiona skrzynka bezpieczników, zdemontowana i teraz przygotowuje się do zamontowania przekaźników do świateł mijania i dziennych w skrzynce pod maską. Koniec z drutologią i przekaźnikami wiszącymi na najbliższej śrubie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zmieniłem skrzynkę BSI pompę paliwa i naciągnąłem pasek pompy wspomagania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Pogoda wściekła, to dla sceniola drugiego w kompie przygotowałem wzorzec płytki pod przekaźniki do automatycznego składania lusterek. Niestety by działało jak sobie obmyśliłem, muszą być 3 sztuki (2 jak planowałem to za mało). Druk jednostronny, dlatego te 4 druciki. Teraz wydruk, trójchlorek...... itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turas Opublikowano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 wymieniono: -rozrzad (pasek dayco pompa bugatti napinacz snr) plus uszczelniacze (corteco) -nowe amorki (record) -nowe poduchy silnika -wymieniona polos -nowe sworznie wahacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Dokonałem modyfikacji blokady kierownicy w sceniolu drugim, by się profilaktycznie ustrzec problemów z odblokowaniem, (zablokowanie przy maksymalnie skręconych kołach), jak kilkakrotnie na forum opisano, co kończyło się lawetą i kosztami w serwisie. Więcej, niestety nie wszystko w tym temacie: http://megane.com.pl/topic/27614-gojgien-15-dci-106km-78kw-2007r-ph-ii/ w 1 poście, akapit z datą 2012.06.15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 17 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 Ja w końcu zabrałem się za auto. Wczoraj demontaż przednich drzwi pasażera, wyciągnięcie klamek, wyciągnięcie zamka z siłownikiem. Smarowanie i składanie. Dzisiaj demontaż tylnych, lewych drzwi, wyciągnięcie klamki zewnętrznej, smarowanie i składanie. Całość idzie sprawnie i bez większych problemów. Klamki i zamek chodzą jak nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 17 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 (edytowane) Przygotowałem sobie płytkę pod przekaźniki, do automatu składania lusterek w sceniolu drugim, według zamieszczonego wyżej wzoru. Jeszcze dziś okuć konektory na końce przewodów i podpinać do auta ale to już od jutra.... (projekt i wykonanie własne) Edytowane 17 Czerwca 2012 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 17 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 Rozebrałem wnętrze megi bo jutro idzie do blacharza i na wymianę rozrządu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antracyt Opublikowano 17 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 Zatankowana do pełna BP Ultimate. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarsztyk Opublikowano 17 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 Wyczyszczony krokowy i koniec z nierówną praca silnika :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 GT zatankowane pod korek po 5.82 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 :) MAM I JA.... Zakończyłem z pełnym sukcesem montaż i próby z projektem automatycznego składania lusterek w moim sceniolu drugim. Pełny opis i filmiki z testów w tym poście: http://megane.com.pl/topic/2589-mii-automatycznie-skladane-lusterka/page__view__findpost__p__300162 Jutro jeszcze nanieśc kolory kabelków na schemat do archiwum i poskładać tapicerkę drzwi kierowcy. A JE TO....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi