sekal Opublikowano 21 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 przesmarowałem uszczelki, jeszcze za jakiś miesiąc powtórzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 21 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Dla sceniola starszego zakupiono dziś dolną tylną poduszkę pod silnik, oraz sworznie wahaczy, niby jeden zalecany do wymiany, jednak będą wymienione obydwa. Na wyposażenie sceniola drugiego zakupiłem linkę holowniczą, z gumowym rdzeniem. W piątek była potrzeba TIKUSIA holować i niestety moja dotychczasowa, została najechana i lekko przetarta. Nowa sama powinna się skracać z 4 metrów do 1,5- 1,8 metra, a to już chyba kierowca holowanego zauważy, by zahamować. http://allegro.pl/linka-holownicza-3t-gm-genuine-4-m-naciagu-i2720236942.html Teraz czas oczekiwać kurierów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 21 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Wymieniłem alternator, na parkingu. Oczywiście nowy altek średnio pasował (nie ja kupowałem). Ten, kto zaprojektował miejsce mocowania alternatora w silniku K7M, powinien się puknąć w głowę młotkiem. I to wielokrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecky Opublikowano 22 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 Nie dziś, a w sobotę, zabrałem się za usunięcie ognisk korozji na masce Jagody, na razie zjechane do stali i zamalowane farbą. Jak znajdę kolor to polakieruję. Poza tym poprawiłem mocowanie pokrywy silnika bo jakiś ktoś kiedyś ją wyrywał bez użycia mózgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuoi Opublikowano 22 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 Ubrałem dziewczyny w zimowe buty, napełniłem bukłaki, wlałem płyn zimowy i nasmarowałem uszczelki...mroźno ma być od piątku;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 22 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 A przegoniłem megance po Poznaniu tyle ile dała fabryka, zapowiadają opady śniegu od poniedziałku i ma być minusowa temperatura:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 24 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 W sceniolu starszym wymieniłem, sworzeń prawego wahacza, ten który został w czasie przeglądu wskazany do wymiany. Niestety tylko jedna strona zrobiona, pomimo planowanych obydwu. robota przed garażem a za szybko się ściemnia. No i dodatkowo wystąpił problem z wielkością otworów w łapie nowego sworznia. Otwory 10mm i takie śruby, a w wahaczu otwory i śruby 12mm. Na szczęście domowy warsztacik dawno temu i w rozwiertaki wyposażony. (jeszcze te z napisem ZDIEŁANO W CCCP) :) Sprawdza się reguła, że tego karmić nie trzeba, a może się przydać..... I się przydało. Jutro ciąg dalszy, teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekal Opublikowano 24 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 wymieniłem oponki na zimowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 25 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 (edytowane) Wymiana poduszki pod silnikiem, diagnoza lewego sworznia zwrotnicy- stan BDB więc nie został wymieniony, a zakupiony w to miejsce pozostaje w zapasie. Przerobiłem mocowanie środkowego tłumika według własnego pomysłu, gumy nie wytrzymywały długo, zobaczymy jak patent się sprawdzi.... (podwójna linka stalowa specjalka ø 3mm, ściski, kausze i śruba rzymska) Tak to po przeróbce wygląda: A jak się nie sprawdzi to już mam nowy pomysł na bardziej elastyczne, gumowe mocowanie na miarę.... To wszystko w sceniolu starszym. Edytowane 25 Października 2012 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 26 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Oby się tłumik nie poprzecierał od tej linki A w temacie: Troszkę ubrudziłem w porannym deszczu :) Przy okazji podjąłem decyzję o wymianie piór gdyż strasznie "pierdzą" po szybie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafalk83 Opublikowano 26 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Naprawiona wiązka elektryczna idąca do klapy bagażnika po tym jak nie mogłem otworzyć klapy. Okazało się że prawie wszystkie przewody były bliskie całkowitego przerwania. Oraz założone zimowe buciki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo33 Opublikowano 26 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Wymieniłem czujnik biegu wstecznego za 78 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
11348 Opublikowano 26 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Wymieniłem płyn chłodniczy w silniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawskip Opublikowano 26 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 zatankowałem do pełna i wyprowadziłem na spacer do Wrocławia (spalanie średnie wg komputera 4,5 l/100km, średnia prędkość 77km/h) :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecky Opublikowano 27 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Wczoraj wymieniony olej, filtr oczywiście i filtr oleju napędowego. Dziś kupiliśmy i założyliśmy kapcie na zimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi