mefikkk Opublikowano 4 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 zamontowałem 6 diod paskowych (mocnych) w bagażniku zmieniłem menu z żabojadzkiego na angielskie (o dziwo do wyboru było polskie (scenic z 2004 roku!) ale nie chciało zastartować, zadziałało tylko angielskie) dostałem błędy serwisowe i pomyślałem o portfelu od razu...ew. o pomocy co to można samemu podłubać by zostało mi w kieszeni na gwiazdkę nasmarowałem środkiem gliceryno podobnym uszczelki, bo ostatnio raz już przymarzły w końcu napompowałem moje 195/65/R15 przód 2,4 tył 2,2 (miałem odwrotnie - pijany zmieniacz opon?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 4 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 miałem odwrotnie - pijany zmieniacz opon Musiał być nieźle wstawiony jak w sceniolu pomylił przód z tyłem, jakby to Xsara picasso była, to bym jeszcze zrozumiał...... Również uszczelki w drzwiach sceniola drugiego lekko natłuszczone na styku z karoserią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar666 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Założone opony zimowe ;) Można rzec że w ostatniej chwili ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefikkk Opublikowano 4 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 (edytowane) najgorsze że zaufany a może "zaaa...uuuu.ffa.aaa..nyyyy"? swoją drogą gojgien czym smarowałeś? ja kiedyś słyszałem, że zamiast tych wszystkich specyfików, to najlepiej w aptece zwykłą glicerynę kupić i smarować tylko nie wiem czy to nie jest za tłuste wtedy zbyt? ja użyłem jakiegoś specyfiku ( nieststy nalepka się zdarła) co miał dziwną końcówkę a'la pasta do butów szczerze-beznadziejnie sie z tego dozowało, ale może to wina że smarowałem jak było -1C na dworze Edytowane 4 Grudnia 2012 przez mefikkk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredi Opublikowano 4 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Oj działo się. Oponki na zimowe plus wymiana rolki napinającej paska wieloklinowego. O, chyba tak to się nazywa. Pasek od alternatora coś zaczął piszczek. Oglądnąłem, myślałem że wystarczy popuścić i samo się ustawi ale cóż... Okazało się, że ta plastikowa rolka była mocno wyszczerbiona, wręcz wyłamana i ogólnie lekko krzywy metal. Jakiś wariat (pewnie mechanik poprzedniego właściciela) musiał użyć dziwnej metody zakładania paska bo wykrzywił to cudo. Niby pasek latał ale krzywo więc wsadziłem nówke, tzn używke, identyko to samo. Jest OK. Jak zacznie piszczeć to tylko pasek. Co ciekawe to co renault ma w oryginale to wytwarza firma NSK (łożyska i takie tam) Firma produkująca m.in w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
autokatypoznan Opublikowano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 kupiłem nowe pióra do wycieraczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekal Opublikowano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 (edytowane) zatankowana do pełna, mrozy idą Edytowane 6 Grudnia 2012 przez sekal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zbiorę kilka ostatnich rzeczy w jednym poście: - wymienione łożysko koła, prawy przód (drugi raz w tym roku) - wymieniony tłumik środkowy, nowe wieszaki dla tłumika środkowego i końcowego (wymiana samodzielna) - wymienione amortyzatory tylne (komplet) Auto w tym roku zostało mocno podszykowane, muszę jeszcze akumulator wymienić i na razie starczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 8 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 Dorobienie modułu komfortu kierunkowskazów 1x3 fajnie działa mały klik a moduł doklika do 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wafel Opublikowano 8 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 Wstawiłem na noc do garażu, a co niech ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 Wyjąłem akumulator i podłączyłem go profilaktycznie do ładowania. A niech ma bo już 4 lata jeździ w aucie akumulator Motrio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMike Opublikowano 9 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 (edytowane) Duża akcja. Wymiana drążków kierowniczych, wymiana półosi z przegubem (tej dłuższej :D ), pełne sprzątanie, suszenie, czyszczenie nawiewów i odświeżenie klimy, zmiana opon na zimowe, zatankowana do pełna benzyną + LPG, wymienione wycieraczki, wymiana plecionki w układzie wydechowym, uszczelnienie miski, nowy płyn chłodniczy i do spryskiwaczy...oj, pracowita sobota była. :) Edytowane 9 Grudnia 2012 przez MMike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 9 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Sceniol drugi pogoniony po okolicznych placach w celu znalezienia mu siostry meganki II i jej adopcji. Niestety wszystkie jakieś takie "przelatane", bite, niektóre zaniedbane lub biedne wyglądały..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stanleus Opublikowano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 wymiana wieszaków tłumika końcowego i 2 godziny z życia poszły w ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D-M Opublikowano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 Wymiana oleju i filtra po pierwszych 3tys przebiegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi