sekal Opublikowano 1 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 zatankowana do pełna i przegoniona po zimie, licznikowe 190 km/h zrobiła bez pocenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slay Opublikowano 1 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 moja renówka dzisiaj została wymyta po zimie, wyglinkowana, dostała nowy wosk, odświeżenie plastików zewnętrznych, odgrzybienie klimatyzacji i nowy filtr kabinowy :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 1 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 (edytowane) zielona wymienione: rozrząd, pampa wody, paski, płyn chłodniczy, uszczelniacze, lewa końcówka drążka kierowniczego, dwa łożyska z tyłu (z czego jedno na gwarancji)aaaa jeszcze klocki przód. Czarna zatankowana po klapkę. Edytowane 1 Maja 2013 przez baciuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj-doc Opublikowano 1 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 Wiosenne czyszczenie zaliczone :( , megi wymyta z zewnątrz i w środku. Popsikałem kanały nawiewów środkiem do czyszczenia, jutro ozonowanie i nowy filtr kabinowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenas Opublikowano 1 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 :P dzisiaj z okazji 1 maja wymieniłem w końcu samodzielnie pasek rozrządu :P pełen sukces, silnik pali, a nawet chodzi lepiej, a może to takie wrażenie :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfson Opublikowano 2 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 (edytowane) Clio odwiedziło hamownię i mile mnie zaskoczyło. O dziwo silnik wypluł w serii nieco więcej mocy i momentu w stosunku do wartości katalogowej. Sądziłem, że taki gift od fabryki dostawały tylko TCe, a tu mała niespodzianka :( Po programie auto świetnie ciągnie z dołu, nie zamula poniżej 2000rpm, co w serii zdarzało się notorycznie. Jeździ teraz prawie tak samo jak 1.9 dCi w Megane II. Jedyny minus jaki zaobserwowałem, to bardziej odczuwalny brak 6 biegu. Niestety skrzynia skutecznie tłumi potencjał silnika i trzeba się mocno pilnować, bo chwila nieuwagi i już pojawia się na blacie ponad 3000rpm ;/ Edytowane 2 Maja 2013 przez Wolfson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj-doc Opublikowano 2 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 Tak ładnie umyłem wczoraj auto a dziś deszcz :( . Trudno. Megi zaliczyła dziś ozonowanie, plus nowy filtr kabinowy oraz wymiane oleju na ELF 5W-40 wraz z filtrami. Sezon letni rozpoczęty :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Naprawiłem tapicerkę fotela kierowcy w sceniolu drugim, dziurka się zrobiła na boku trzymania bocznego, na oparciu od strony drzwi. Dodatkowo w czasie deszczu zmyłem wczorajszy brud, po wpadnięciu w gigantyczną brudną kałużę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 4 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 (edytowane) Megan 1; wymieniłem gąbki siedzenia kierowcy oraz wyprałem tapicerkę przy okazji wzmacniając tam gdzie się rozdarła + doszła mi regulacja lędźwi. Edytowane 4 Maja 2013 przez Merkaba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj-doc Opublikowano 4 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 Dzięki poradnikowi napisanemu przez kol. Garlok :unsure: , bez problemu wymieniłem przepaloną żarówkę podświetlenia pokrętła nawiewu. Drugą też wymieniłem na nową. Wszystko ładnie równo podświetlone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makgajwer Opublikowano 4 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 Zatankowałem paliwko do pełna za 5,17+zaktualizowałem mapki do TT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas87osw Opublikowano 4 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 (edytowane) 6h pracy... odkurzanie wnętrza, czyszczenie kokpitu, odswieżenie wycieraczek, mycie Megi, pastowanie lakieru (czeskie Tempo), pastowanie alufelg (K2 Aluchrom), pastowanie plastików (K2 Bono czernidło), czyszczenie szyb z zewnątrz i wewnątrz, malowanie zacisków i bębnów... piwko do tego i majówka udana;) Edytowane 4 Maja 2013 przez lukas87osw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 5 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 wymienione opony na letne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gniotek750 Opublikowano 6 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 (edytowane) Kupiłem Scenica w okrojonej wersi ( ale z klimą ) i postanowiłe zrobic go na full-dzieki forum - zamontowałem elektryczne szyby tył+panel sterujący - zamonowałem cały zestaw audio Tuner List+ duży wyświetlacz+pilot - zegary z komputerem + manetka Czas pracy 1 dzień - 12 rbh + 4 piwa :unsure: Edytowane 6 Maja 2013 przez gniotek750 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 6 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Zatankowane 25litrów 95 Vpower( czy jakoś tak) na Shellu za 5,47zł za litr. Zniżka 30groszy dzięku kuponowi z Lidla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi