marcin.slaby Opublikowano 21 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Dobita klima - starcza na sezon, ponieważ mam nieszczelne zaworki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 21 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 marcin.slaby wjedź do Inter Cars i kup sobie nowe zaworki koszt 3 sztuk od Delphi to niecałe 40zł... Zaspawany otwór w tłumiku przez który śmierdziało mi w kabinie oraz sam spaw zabezpieczony antykorozyjnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartos Opublikowano 21 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Witam, Megi od dziś brzmi zupełnie inaczej w środku. Nowe radio + 6 głośników + sub = mega efekt. Pracy troszkę było ale opłacało się, produkty marki Pioneer jednak nie do zastąpienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 21 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Wymieniony filtr i olej w silniku. Następna wymiana za 15tys km. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 21 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 (edytowane) wymieniony wieszak tłumika końcowego . 22,06,2013 dziś naklejona lepka forumowa : Edytowane 22 Maja 2013 przez andrzej27r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredi Opublikowano 22 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 (edytowane) W końcu wymieniony olej w silniku, oczywiście filterek oleju. Jutro wsadzę nowy filtr powietrza. Hm..wg instrukcji na max wchodzi 5,5 litra, ale to jest liczone przecież dla całkowicie pustego układu. Zeszło praktycznie wszystko. Wlałem 4,5 litra. Przejadę sobie parę kilometrów i ewentualnie doleję bo nie chce przelać. Na wyświetlaczu jest max czyli 6 . Na bagnecie niby też choć jakby ostatnia kreska miała ciut mniej(jeszcze jasny to słabo widać :)) Bagnet w scenikach jest kompletnym niewypałem. Nie ma to jak konkretny, gruby drut. Wywaliłem obrzydliwego Mobila użytkowanego w domowych samochodach od wielu lat i zalałem Elfem. W porównaniu do Mobila, Elf wygląda dużo lepiej. Przetestuję. Wujaszek mówi, że silnik chodzi ciszej a ja tam nie wiem. Edytowane 22 Maja 2013 przez fredi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gniotek750 Opublikowano 24 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 I znowu dzieki forum :) -wymieniłem rozrząd K7M -zamontowałem czujnik płynu spryskiwaczy Dodano: 24 maj 2013 - 18:08 Ciąg dalszy: -wymiana amortyzatorów przód - łożyska amortyzatorów - pasek alternatora - napinacz paska klimy/wspomagania - tłumik środkowy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QsOor Opublikowano 24 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 Wpuść wiosnę do samochodu (z kontrolą pojazdu w ramach akcji) + filtr kabinowy (25% rabatu z Moje Renault) = 224 ,- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredi Opublikowano 24 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 Wpuść wiosnę do samochodu Ahahaha. Kupiłem jakieś cudo do oczyszczenia klimy.. Czekam na normalny, ciepły dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawskip Opublikowano 25 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 Megi została umyta i przeskanowana clipem nie było żadnych istotnych błędów i wszystkie wykasowano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristof22 Opublikowano 25 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 Grand otrzymał dziś nowy olej elf 5W40 + filterek, filtr powietrza i kabinowy, usunieto drgania poduszki koło rozrządu, nowe 3 mikrostyki w klamkach, sprawdzenie błędów a na koniec została umyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszb Opublikowano 26 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 Założyłem zregenerowane reflektory + nowe żarniki (nie mogę się doczekać nocnej przejażdżki), podłączyłem wreszcie światła do jazdy dziennej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 27 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Megan 1 odkurzone wnętrze i potraktowane Plakiem (cytrynowym), oraz ciąg dalszy kasacji gazu dziś odpadł wlew oraz instalacja zasilająca. Megan 2 zamówione górne mocowania mcphersona (sasic), łożyska mcphersona (skf), dziś dostał świerzy olej filtr oraz uszczelkę pod korek bo zaczynało ciec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 27 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Zalane 30litrów Vervy. Przy okazji zamówiłem na stronie orlen vitay nową kartę Orlen Verva Club (Jako, że spełniłem wymagania dołączenia do programu). Przynajmniej jak dostanę tą kartę to za każdy litr 2razy więcej pkt będzie. Teraz Verva czy 95 taka sama ilość za litr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackass Opublikowano 27 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Ja dziś zagazowałem Megankę Pierwsze z własnych aut, które dostało podtlenek (g)azotu - mam nadzieję, że będzie się to dobrze sprawować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi