Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Co dziś zrobiłeś dla swojego autka?

tomek42007

Rekomendowane odpowiedzi

Posmarowałem zawiaski, Chyba rozejrze się za tym z lewej(od kierowcy) bo troche ma luz. Konserwacja auta skończona, ale po zmianie opon trzeba będzie sprawdzić czy podnośnik czegoś nie podrapał <czerwona>

Kilka dni temu popsikałem szyby od środka. Podobno nie powinny parować. To w teorii a w praktyce różnie bywa bo kiedyś pryskałem i coś tam wychodziło. Zaznaczam, że w zasadzie nie miałem problemów z parowaniem, ale....przetestować nie zaszkodzi. Najwyżej się umyje.

Dodano: 28 paź 2013 - 21:06

Zapomniałem o najważniejszym. W piątek zapłaciłem OC i AC za cały rok z góry więc nie byłem zdolny do pisania na forum :)

MeganII otrzymał nowe tarcze i klocki (firmy Kraft komplet za niecałe 160zł zobaczymy jak się będzie to sprawować); przy okazji okazało się że lewa końcówka drążka kończy żywot oraz pękła koronka abs z prawej strony.

Mój sceniol drugi dziś dokładnie umyty i wysprzątany w środku, oraz z zewnątrz cała karoseria potraktowana doświadczalnie silikonem w sprayu, który już na plastiki polecałem i wypolerowana.

Doświadczenie polega na sprawdzeniu jak długo to na karoserii wytrzyma, bo że jest nieszkodliwe i nabłyszczające dla lakieru bez tłustej powłoki to już wiem od liku miesięcy, jak właśnie plastiki odświeżałem.

Karoseria po tym zabiegu szkli się jak lustro. Niestety fotki fonem robione, w nie najlepszym oświetleniu:

thumb_hosting_zdjec_1383254044__img_20131031_200538937_1280x960.jpg

Wymienione kapcie na zimowe. Później może nie być na to czasu i okaże się, że śnieg dopadł mnie 300km od miejsca, gdzie mam kapciuszki :)

Wypsikałem na bezczela resztę płynu letniego, aby zalać zimowym. Znowu garażowane pod chmurką, więc lepiej uczynić to teraz i nie dać się zaskoczyć.