sebcio76 Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 Po pracy umyłem i zacząłem woskować ręcznie Megi i zaczęło padać i koniec pieszczot :) . Efekt taki że połowa auta została nawoskowana a reszta musi poczekać na lepszą pogodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makgajwer Opublikowano 5 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Buciki zimowe założone: Frigo HP 205/55/16 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 5 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 (edytowane) Wymienione kapcie na zimowe plus naprawa jednej opony, a dwie opony poszły na śmietnik. Edytowane 5 Listopada 2013 przez airbites Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 5 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Założone zimówki, wymieniony olej i filtr oraz ogólny przegląd zawieszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian_opole Opublikowano 5 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Założone opony zimowe i wlany płyn do spryskiwaczy zimowy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawskip Opublikowano 7 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 wymieniłem olej, filtr oleju i uszczelkę korka miski olejowej :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Optima Opublikowano 7 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Ostatnio profilaktycznie wymieniłem mikrostyki w HF. Przestał działać jeden - pozostałe wymieniłem profilaktycznie. Na te z ASO, bo poprzednie (a i dłużej by wytrzymały bo tylko jeden przestał działać) wytrzymały 4,5 roku - więc nadal uważam za mit, iż lepsze są te niejakie hermetycznie. Zakupiłem tylne ramię wycieraczki - bo posiadane już tak opadło, że opierało się o blachę i mało co zmywało. Kupiłem filtr kabinowy bo słaby nawiew. Wydawało mi się, że przecież niedawno go wymieniałem heheh a to już rok temu - jak ten czas zapieprza. Rozglądam się za oponami zimowymi i chyba się skusze na Ultragrip 8, bo podobały mi się 7+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciki Opublikowano 8 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 (edytowane) Założone buciki zimowe Wymienione końcówki drążków kierowniczych (TRW) Wymienione sworznie wachacza oba tuleje były w nienaruszonym stanie (FEBI) Wymieniony płyn chłodniczy (Prestone) Wymienione oba łożyska przednie (SNR) Profilaktycznie wyczyszczony cały dolot łocznie z IC jak już zderzak był na ziemi. Trochę oleju było ale ja przechyliłem IC to nic nie wyleciało dopiero po płukaniu bezynko wylatywała lekko czarna. Na koniec pojechałem i zrobiłem geometrie i zbierzność Czas jaki na to potrzebowałem to od 9-17 równe 8 godzin bo wszystko robiłem samodzielnie, w warsztacie samoobsługowym. Megi gotowa na zimę, drogowców jak zwykle pewnie zaskoczy, ale mnie już nie :) A i do wymiany mam czujnik ABS w lewym przednim kole bo ten który tam siedzi to widać, że kiedyś miał bliskie spotkanie z półosią i od czasu do czasu zaczyna mi migać ABS + Service muszę jakąś urzywkę znaleść na alledrogo i wymienić. Edytowane 8 Listopada 2013 przez ciki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekal Opublikowano 8 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 założone nowe zimówki, została jeszcze wymiana oleju na przyszły tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obiboc Opublikowano 8 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 Wymienione opony Wymieniona maglownica wymienione gumy stabilizatora wymieniony olej, płyn hamulcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 8 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 (edytowane) Pozakładałem koła z zimowymi oponami, letnie alusy wymyte, wysuszone i powieszone w oczekiwaniu na wiosnę. W zimie muszę zakupić 2 nowe oponki letnie i wymienić Micheliny energy savery na coś normalnego czyli Continentale EcoContakt3... Wczoraj przerobiłem zasilanie do telefonu który robi w aucie za nawigację i videorejestrator. Wywaliłem to co było do poprzedniej nawigacji i do gniazda w schowku pasażera trafiła uniwersalna ładowarka z 2 gniazdami USB, dalej przedłużacz USB o długości 2m przez otwór w schowku, prawy słupek przedni, gdzie już za podsufitką jest złączony z wtyczką USB metrowego kabla zakończonego wtykiem micro USB. A ten zwisa sobie obok uchwytu na smartfona pod lusterkiem wstecznym. Do gniazda zapalniczki w konsoli trafiła druga ładowarka z dwoma gniazdami USB. Ta się przyda do ładowania baterii E-papierosa albo innego telefonu.. Koszt przebudowy z nowym uchwytem, kablami, ładowarkami i przesyłkami to 60zł. Jeszcze stara ładowarka i fotki z przeróbki Edytowane 8 Listopada 2013 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekal Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Gojgien dobry z Ciebie majster :) Ja z kolei wymieniłem olej, płyn w chłodnicy bo stary trzymał tylko do -20 do tego została umyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Ja chciałem wymienić żarówkę na led w przycisku od szyby. I niestety świeci na niebiesko zamiast na biało, na zwykłej był nałożony niebieski kapturek i świecił na biało i tego nie rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu Opublikowano 10 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 Wymieniniłem żarówkę od świateł mijania i odwiedziłem myjnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekal Opublikowano 12 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 zatankowana 98 do pełna oraz wymieniona żarówka mijania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi