aston76 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zrobiłem małe kuku przedniemu zderzakowi, o hałdę lodu na parkingu. A że jest zimno to sobie pękł. Na wiosnę będzie to trzeba naprawić. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekal Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 dolane pb do pełna, mrozy idą :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dcst Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Wymieniony olej z filtrem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zimno jest, to się zająłem przygotowaniem dodatkowego, ledowego oświetlenia bagażnika w moim sceniolu. Na razie to co można było w ciepełku w domu zrobić. jak się ociepli to zabudowa i podłączenie gniazda DC 2,1/5,5mm w bagażniku w okolicach fabrycznej lampki. Teraz już i na koło zapasowe będzie świeciło jak się podłogę bagażnika podniesie.... Montaż i próba świecenia pod zasilaczem 12V. 30 diodek białych ciepłych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 25 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 Wymiana oleju wraz z filtrem :unsure: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rxe.Megane Opublikowano 25 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 nowy akumulato, bo stary już słaby, 4 stówki poszłyyy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zakupiłem dla scenioli MAXIECU + ELM, by namacalnie sprawdzić co to potrafi. Może pokaże czego po nim oczekuję, a przynajmniej nic nie namieszam bo tego nie potrafi.... http://allegro.pl/show_item.php?item=3886654382 Zostały także poczynione przygotowania do realizacji tego pomysłu: http://megane.com.pl/topic/53583-dziwny-przywypadek/page__view__findpost__p__382015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fourier Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Wymontowałem żarówki, wycieraczki, głośniki, radio... zostało paliwo do spuszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 (edytowane) Ostatni pomysł linkowany 2 posty wyżej już jest na półmetku. Próbnie oświecone wszystkie diody z zasilacza I tak od lewej: (widziane od strony szyby) kontrolka prawego kierunkowskazu kontrolka świateł cofania kontrolka STOP kontrolka światel mijania kontrolka świateł drogowych i sygnału świetlnego kontrolka kierunkowskazu lewego. W obwód białej i niebieskiej trzeba jeszcze większą rezystancję wlutować, przynajmniej 3,6k Obecnie biała jak i pozostałe 820Ω, niebieska 1k. Edytowane 29 Stycznia 2014 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekal Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 wymieniony termostat, umyta, zaprowadzona da garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 W sceniolu RaVa wymieniony tylny lewy czujnik ABS, wskazany przez MaxiEcu i ELM-a, a wcześniej powodujący usterkę ABS/ESP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredi Opublikowano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Dzisiaj czyli wczoraj :) zalane do pełna czyli za prawie 300zł ponad 53 litry(w baku było około 8-9 litrów) Serce boli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian_opole Opublikowano 1 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 Korzystając z ładnej pogody i dodatniej temperatury umyłem porządnie Megi i odkurzyłem oraz poprawiłem wkurzający prawy migacz,który coś ostatnio czesto trzeba poprawiać,bo nie miga... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 1 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 Także wymyłem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 2 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 (edytowane) Kolejny mały kroczek w projekcie: Diody już widoczne w rejestratorze, na razie jak choinka, bo wszystkie równocześnie pod gniazdo zapalniczki podłączone. Jutro próba w dzień i drobne poprawki z ewentualną podmiana rezystorów, by poświatę zmniejszyć na niebieskiej i białej.(już tam jest 3,6k i 1,5k) Potem już tylko podłączyć do wiązki przed R2 Edytowane 2 Lutego 2014 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi