bartek.j Opublikowano 17 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 posprzątana, zalana płynem chłodniczym :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks79 Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Wymieniony kompletny rozrząd z KZFR, pompą wody i paskiem akcesoriów. 1200zł ... Poprzednia wymiana była 2 lata i 90kkm temu. Po tym przebiegu pompa wody (HEPU) już lekko puszczała płyn, a rolki (INA) szumiały. Teraz jest cichuteńko i wreszcie auto przyspiesza z niskich obrotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian_opole Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Megi z rana dostała nowy olej Elf Evolution 900NF 5W40, filtr oleju, powietrza i paliwa oraz nowe wycieraczki i wlany płyn do spryskiwaczy zimowy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrNeo Opublikowano 21 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Zamontowane nowe siłowniki klapy bagażnika. Nareszcie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 21 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Sceniol drugi otrzymał nowy olej i filtr oleju. Został także od dołu wizualnie posprawdzany przed nadchodzącym przeglądem rejestracyjnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechoo8813 Opublikowano 21 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 (edytowane) Megane otrzymało dwie nowe cewki Beru ZS052. A to dlatego że odkąd posiadam megane miała zamontowane wszystkie cewki Sagema, które padały jedna po drugie. Pierwsza w lipcu tamtego roku, druga czerwiec tego roku a trzecia kilka dni temu. Nie czekają aż czwarta padnie, zafundowałem Renacie dwie ZS052. Teraz mam już 4 szt Beru i świece UXT1. Cewka Sagem będzie "na zapas". I powiem wam, że silnik chodzi o wiele lepiej. Szarpanie przy reakcji na naciskanie pedału gazu i zmiany biegów ustąpiło A już miałem wymieniać poduszki silnika, a wystarczył komplet porządnych cewek. Także polecam nowe cewki każdemu kto ma problem z szarpaniem podczas jazdy ;-) Edytowane 22 Października 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 26 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Obydwa nasze sceniole przeszły dziś z marszu coroczne przeglądy w SKP. RaVa po kilkudniowym postoju, bo skodzinkę dosiada, a sceniol odpoczywa. Mój dokładnie w czasie trasy pomiędzy okolicznymi keszami. Patrząc na stany licznika, obecny i z przed roku, to zrobiłem niecałe 11 300km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek.j Opublikowano 27 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 klamka pasażera ładnie odbija ;) wystarczyło rozebrać, wyjąć mechanizm a w nim przeszlifować i przesmarować wałek :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechoo8813 Opublikowano 28 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 (edytowane) Zamontowany zaworek zwrotny do tylnego spryskiwacza szyb. Spisuje się wyśmienicie. Oraz "wymiana" pióra tylnej wycieraczki. PS Można to zrobić tanim kosztem, nie trzeba kupować całego ramienia wycieraczki. Wystarczy do tego stare pióro , np które kiedyś było zamontowane na przedniej szybie. Dociąć na wymiar, przełożyć "druty" i podmienić z tym które mamy na tylnej klapie ;-) Edytowane 28 Października 2015 przez grzechoo8813 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychos Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Piszę dopiero dziś bo wczoraj mega późno wróciłem od naszego renaultowego Guru - Cinasa. Zatem ja dla swojej korzystając z uprzejmości i wielu godzin Cinka "zrobiłem" doświetlanie zakrętów wzbogacone o funkcję "odpalania" obydwu halogenów przy cofaniu (przydatne przy wycofywaniu z ciasnych wnęk czy miejsc parkingowych). Doświetlanie działa tylko ze światłami mijania do prędkości 40 km/h (świecenie w słoneczny dzień wg mnie wygląda festyniarsko). Halogeny płynnie się rozżarzają i gasną. Jak to w Renówkach - działa to razem z kierunkowskazami a nie jak w skompromitowanym VW na czujnik skrętu koła. Dodatkowo dozbroiłem Renatę w przedni parktronik. Z tym drugim było sporo kłopotu bo producent nie przewidział u mnie instalacji do uzupełnienia tego wyposażenia. Cinek koncertowo sobie z tym poradził "doszywając" wiązkę mega lepszą niż fabryczna. Dzięki Marcin!!! Jak to działa postaram się pokazać podlinkowując filmik na YT. To nie koniec - na wiosnę dalsze mody... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaro_sk Opublikowano 3 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 (edytowane) Wczoraj zdobyłem kilka sztuk przełączników otwierania szyb w b. dobrej cenie (6 zł sztuka :D ) a conto ewentualnych awarii. Edytowane 3 Listopada 2015 przez jaro_sk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 6 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Dziś zostały zmienione koła letnie na zimowe, a przy okazji wymieniłem połamane przednie lewe nadkole. (po przypadkowym spotkaniu z czworonogiem w czasie jazdy) Niestety z powodu zmierzchu nie zdążyłem umyć letnich alusów. Robota poczeka do jutra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 8 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Wymieniony filtr kabiny i odgrzybiona klima na zimę. Odkurzona i umyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks79 Opublikowano 9 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 (edytowane) Zamontowałem hak :) Używany kupiłem na all... za 180zł (oryginalny, razem z wiązką :)), później oddałem do lakierowania proszkowego za 80zł, a dzisiaj zamontowałem za 0zł w ciągu 4 godz. :) No i zalegalizowałem na SKP za 35zł. Edytowane 9 Listopada 2015 przez Maks79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian_opole Opublikowano 10 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Megi dostała opony zimowe ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi