Gość porky Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 Witam wszystkich! Jestem tu nowy - to mój pierwszy post, ale czytywałem forum już wcześniej. Z tym samym problemem, co deeper walczyłem już w połowie marca. Niestety głową w beton. Byłem w serwisie, ponieważ początkowo stwierdzili, że to tylko kwestia podpięcia do komputera. No ale okazało się, że wszelkie zmiany w obrębie świateł są zablokowane. Pisałem maile do Renault Polska, ale jakaś arogancka babeczka twierdziła, że nie ma takiej możliwości, bo polskie przepisy nie zezwalają i już. Na argumenty typu unijne dyrektywy, brak możliwości wyłączenia świateł przy zapalonym silniku, czy wreszcie niezgodność przedmiotu z umową sprzedaży lub czujnik zmierzchowy montowany psu na budę przy takim ustawieniu świateł, Renault Polska pozostało głuche. W końcu dałem sobie spokój. Tylko serwis zaproponował jeszcze takie rozwiązanie, jak jednemu z Was: "zgranie" całego softu i wysłanie go do Renault celem modyfikacji. Przy czym nie gwarantował, że to cokolwiek pomoże. Jestem wściekły, ale staram się o tym nie myśleć, aby nie psuć sobie przyjemności z jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 Wyślij do RP pismo o zadość uczynienie, 20% wartości auta po cenie nabycia, jako przedmiot niezgodny z umową i zaznacz, że wysyłasz kopię do Rzecznika Praw Konsumenta. :D Można też do współpracy zaprosić Panów z "Turbo Kamery" :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość porky Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 No chyba nie mogę być aż tak bezwzględny... :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 porky, Jak nie jak tak - a oni mogą tak olewać klientów :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moby Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 deeper A mógłbyś wskazać konkretną ustawę, przepis, artykuł, paraf? Moglibyśmy wspólnie jakieś pismo wysmolić i zaatakować RP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deeper Opublikowano 28 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 Jak znajde chwile to poszukam i dam znac. Na szybko moge to podrzucic: http://bezswiatel.ath.cx/images/interia14.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czacha Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 Wiadomość z ostatniej chwili !!! Po 2 latach czekania zmieniono wreszcie przepisy odnoście świateł dziennych - od 20 czerwca 2009 tylne światła pozycyjne nie będą wymagane. Innymi słowy - przepisy będą takie, jak w całej Europie. W związku z tym m.in. Megane III będzie mogło w zgodzie z prawem świecić swoimi dziennymi. Co teraz zrobi Renault Polska? ŹRÓDŁO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 Albo wezwą właścicieli na zmianę softu, albo mozna pomyśleć o "prośbie" o odszkodowanie, za niedotrzymanie umowy, pomimo spprzyjających przepisów prawnych :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deeper Opublikowano 9 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 W koncu cos zaczyna sie dziac... ja chce moje swiatla dzienne !! Jakies pomysly ? Teraz jeden argument im odpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gs500f Opublikowano 17 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 CZyli co, ja bede odbieral napewno po 20 czerwca i mam odrazu sie klocic ze auto jest niezgodne z zamowieniem ?? Dodam ze zamowilem z Xenonami. Jestescie pewni ze ustwa wchodzi z dniem 20 czerwca ? Dajcie linka do tej informacji. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomaskce Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 znalazlem cos takiego http://biznes.gazetaprawna.pl/artykuly/913...ych_autach.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czacha Opublikowano 19 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2009 Jestescie pewni ze ustwa wchodzi z dniem 20 czerwca ? Dajcie linka do tej informacji. http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU20090750639 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti2001 Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 I rozwiewam watpliwosci. Dzis po rozmowie z kierownikiem serwisu, pokazaniu mu ustawy umowilem sie na zalaczenie swiatel dzienny. Auto musi zostac na pare godzin w serwisie podlaczone do CLIP'a, gdzie ludzie z centrali pobieraja oprogramowanie komputera BODY, poprawiaja je o wpis o swiatlach dziennych zalaczajacych sie tylko z przodu, wylaczaja automatyczne swiatla mijania i wlaczaja czujnik zmierzchu. Cala operacja ma mnie kosztowac promocyjnie 20zl, ktore nie wiem czy zaplace, bo powinno to byc zrobione od razu. Wiec jak co wszystko sie da teraz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
civic Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 W którym serwisie na slasku załaczałes swiatla dzienne ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti2001 Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Renault pietrzak swietochlowice tam gdzie odbieralem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi