kapelush Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 witam. zostalem posiadaczem megi w ktorej na przedniej szybie nie ma numeru vin. czy jak szyba byla wymianiana ten numer powinien zostac? co oznacza jego brak i czy moge miec jakies klopoty z tego powodu? prosze o szybka odpowiedz bo szczerze jestem troche tym prerazony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaJuzWiemKto Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 VIN na szybie? Co prawda mam Megane I i VIN jest pod maską przy prawym amortyzatorze (ale żeby na szybie byl?) Przecież szyba to część która łatwo się niszczy i trzeba brać pod uwagę że się zdażają wymiany. Może chodzi ci o naklejkę rejestracyjną - jeśli jej nie masz to zgłoś w wydziale komunikacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapelush Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 nie chodzi mi o naklejke rejestracyjna tylko o numer vin tak jak w temacie. od strony kierowcy na dole przedniej szyby jest okienko w ktorym powinnien byc ten numer a go nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek42 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Szyby Francy mają otoczkę i znacznik na szybie, przez który widać VIN na budzie. Może masz szybę nie oryginalną i nie widać dziury w poszyciu kabiny na VIN. Najlepiej jak znajdziesz megi gdzieś na parkingu i porównasz bo to nie jest możliwe, że ktoś wspawał płytę grodziową i usunął numer VIN-a. Może nie wiesz gdzie powinien być VIN? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapelush Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 wiem gdzie ma byc ten numer, w szybie jest to okienko a pod nim ciemno. w innych megeankach widzielm w tym miejscu numer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek42 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Wiesz gdzie jest numer!!?? I bez niego zostałeś posiadaczem megi? Masz nerwy ze stali albo jesteś bez rozumu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapelush Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 od strony pasazera na slupku jest i sie zgadza wszystko. to jest samochod kupiony w polsce. tylko martwi mnie ten brak pod szyba. moze mi to ktos wyjasnic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacky Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Jest jeszcze w jednym miejscu. Jak otworzysz maskę to po lewej stronie jak zdejmiesz ten plastik co osłania zbiornik płynu chłodzącego to powinieneś go zobaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapelush Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 dzieki za odpowiedz. ale bardziej chodzi mi o to jakie moga byc powody tego ze nie ma go pod szyba i czy moge miec jakies problemy z tym zwiazane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Defcon5 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Numer Vin pod przednią szybą to jest zwykła naklejka naklejana na ścianę grodziową. Jeżeli masz brak tej naklejki to moze była szyba wymieniana i ktoś ją uszkodził podczs wycinania szyby. Z powodu jej braku raczej nie powinneś mieć problemów, gdyż masz jeszcze tzw. tabliczke znamionową po otwarciu przednich prawych drzwi i numer nabity pod plastikiem na nadkolu prawym jak pisał kolega wyżej. I to tam sprawdzane są numery Vin podczas kontroli np. policji i na stacjach przeglądowych. Naklejki na prawym progu spokojnie zamówisz w ASO, więc i może na przednią szybe też, ale to musisz spytać. Choć żeby ją nakleić to chyba wycięcie szyby Cię nie minie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafdom78 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Te nalepki z numerem VIN potrafia sie po kilku latach prażenia na słońcu pomarszczyć i odkleić.Najlepszym sposobem na jej odnalezienie jest wycięcie szyby i poszukanie jej na podszybiu lub w okolicach konsoli. NIe jest ona ważna dla policji czy diagnosty. Numery VIN przez nich sprawdzane sa w innym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapelush Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 dziekuje za wyjasnienia. troche mnie to uspokoilo chociaz poare dni stresu bylo no i wielkie pozdrowienia dla kolegi waldka42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolesh Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 ja mam szybe po wymianie i vin jest - mimo wszystko jeśli są inne trwałe vin'y na nadwoziu to możesz spać spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Znaczy aby nie było niejasności - prawidłowa wymiana szyby w żaden sposób nie uszkadza tej naklejki, jedyne co się mogło stać to uszkodzenie przez nieuwagę pracownika przy jej wymianie, bądź klej stracił swoje właściwości poprzez warunki atmosferyczne, po czym naklejka się pozwijała i odpadła i gdzieś tam sobie wyleguje :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mortek Opublikowano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Witam Nie chcę zaczynać nowego tematu, więc piszę tu. Mianowicie po nieprzyjemnej przygodzie ze spotkania z latarnia miałem w swojej meganie wycinany i malowany próg i właśnie po jakimś czasie zorientowałem się że nie mam w ogóle naklejki znamionowej z numerem VIN itp. Teraz moje pytanie dotyczy tego czy jest to niezbednie wymagane i musze jak najszybciej kombinowac tą naklejke czy mam się tym nie przejmować, choć pewne obawy mam co do przegladu czy czasem mogę mieć przez to problemy? Panowie, proszę podpowiedzcie jak to z tym jest, z góry dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi