kipi Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 kamakaze, czekam zatem na wieści w sprawie interfejsu f-my Izotech. Jeśli podejdzie też tam kupię ale dowiedz się dokładnie jaką wersję ci montowali. Jaki masz rocznik autka ? Do mojego Izotech powiedział że zrobi interfejs jeśli sam zrobię rozeznanie kabli który do czego jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamakaze Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Mam megane z 2005 roku, z radiem Update list, i dziwne bo mnie w Izotechu (może póki co) o nic nie pytali.. Gościu powiedział mi że zna to radio i wie co i jak. Nie wiem skąd taka rozbieżność, a ty masz jakie radio?? Olśniło mnie, może tobie jest w stanie wykonać moduł współpracujący z wyświetlaczem, stąd te dodatkowe pytania?Dla mnie (pod Update list) nie opracowali jeszcze takiego modułu, oferują tylko współpracujący ze sterowaniem przy kierownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian1000000 Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 witam ja do swojego radia a mam takie http://allegro.pl/item1161621283_pioneer_a...dvd_usb_sd.html zalozylem interfejs taki http://allegro.pl/item1183151903_sterowani...lt_rzeszow.html i to dobrze działa także polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 damian1000000, nie podałeś w profilu jakią masz meganke z jakiego rocznika żebym mógł to odnieść do swojego modelu. Jak ci się mieści ten Blaupunkt ? Co do samego interfejsu to nie wprowadza żadnych opóźnień przy sterowaniu? Wszystkie funkcje pilota w kierownicy do sterowania radiem działają ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Że tak odświeże temat, słyszałem że w Megane 1, można jakoś zmienić końcówke i za małe pieniążki podłączyć pilota do większości radi Prawda to? Jak tak, może ktoś wie, jak to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 brudijr, to opinia bardzo ogólna bowiem z pilota wychodzi ci kilka kabelków (chyba 6) a do radia wchodzą 2. Potrzebny jest interfejs który odpowiednio zdekoduje informację z przycisków pilota na impulsy zrozumiałe dla radia. Z tego co gdzieś czytałem wykorzystuje się do tego programowane jednoukładowe procesory (chyba PIC). O ile sam układ jest tani to najważniejszy jest program - który oczywiście nie da się skopiować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Ech ;/ Bo chciałem zmienić radio, ale sterowanie przy kierownicy tak mi pasuje, że trudno sie odzwyczaić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 brudijr, www.piloty.pl Na allegro też się ogłaszają różne firmy, nawet na forum ktoś ostatnio wkleił link. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 meganecoupe02, Ale to kosztuje spore pieniążki, a ja szukam jakiegoś tańszego rozwiązania znalazłem coś takiego: http://elektron.pol.lublin.pl/users/djlj24...io/catupioe.htm Ale roboty... w ch... i troszke ;/ A z resztą, ja sie na tym nie znam ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Zdaję sobie z tego sprawę, jednak jedna radia mają interfejs na mini jacka (np JVC) to jest to sterowanie cyfrowe, tak jak napisał kipi. Swojego czasu sam zbierałem informacje nt takiego interfejsu, ale wszystkie linki prowadziły na elektrodę i tam się zaczynało lutowanie elektroniki itp więc odpuściłem. Mimo że jest drogo to i tak chyba jest to najtańsze rozwiązanie (no chyba że wiesz jak zrobić taki układzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 brudijr, napisałem do gościa wiadomość czy jego oprogramowanie działać będzie z Alpiną. Czekam na odpowiedź. Wykonanie tego interfejsu na płytce uniwersalnej (5zl) będzie pestka. Czekam na odpowiedź od autora artykułu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Nie koniecznie Alpine, może być Clarion lub JVC Ale jak da rade, to będę szczęśliwy (ps. mówie o Megane I) Jak będzie to działać, to zmieniam radyjo :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 kipi, do JVC też podejdzie? :-> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian1000000 Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 kipi, mam megane 2ph1 radio 2din wchodzi bez większych przeróbek wyciągnolem seryjne radio i zmieniarkę odciolem poprzeczkę która była miedzy nimi założyłem ramkę z kieszenią (190zl :shock: ) i radio weszło bez problemu i teraz wygląda to tak ,, , , , czyli super no ale jak już założyłem to mi brakowało sterowania w kierownicy no i znalazłem taki interfejs http://allegro.pl/item1183151903_sterowani...lt_rzeszow.html zadzwoniłem powiedzieli ze będzie chodził kupiłem no i do elektronika żeby podłączył bo ten interfejs co mi wysłali to miał kabel z mini jack to do radia się wpina ,4 kostki ISO żeby się wpiąć miedzy radio i było nie pamiętam już 6 czy 8 kabelków z pinami tak sklejonych razem jeden obok drugiego no i nie wiedziałem gdzie się ich wpina no i poszukał na necie i znalazł ze trzeba ich wpiąć w kostkę pod ten oryginalny wyświetlacz no i jak odpiol kostkę ta od wyświetlacza i wpiął w te kostkę te sklejone piny to nawet pasowały kolorystycznie i wszystko działało ale jak wpiol to wszystko do wyświetlacza to nie działało( coś w wyświetlaczu blokowało )wiec wpiol ta kostkę w wyświetlać obciol kable od kostki i zlutował z tymi pinami poskładał i chodzi tylko ze volume trochę tak jakby było spowolnione ale jest wszysto ok :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2010 brudijr, meganecoupe02, rozmawiałem z tym Panem. Program chodzi tylko z Blaupunkt'em. Potrzebny byłby analizator żeby przeanalizować ciągi impulsów jakie są potrzebne do sterowania Alpine, a następnie odpowiednio przerobić połowę programu którym należy zaprogramować procka w interfejsie. Poszukam na zachodnich forach bo ktoś MUSIAŁ już sie tematem zająć. Jeśli ktokolwiek ma jakieś stronki o car audio gdzie jest zaawansowany kącik gdzie ludziska opisują jak ulepszyć cokolwiek, dorobić to proszę o linka. Może być po angielsku. Gdyby tak dorwać programik to cały interfejs zamknął by się w kosztach około 20zł + wtyczki do radia (i one będą najdroższe). Obawiam się jednak że niestety trzeba będzie kupić ten interfejs z Rzeszowa (tego z www.piloty.pl obawiam się bo ktoś pisał że dłuuugo reaguje na radio na polecenia z tego interfejsu) nic innego nie przychodzi mi do głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi