SnakeEyes Opublikowano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 http://www.moto.allegro.pl/item657909475_d...e_film_hit.html co o tym myślicie? mi się całkiem podoba i uważam że jest to ciekawa propozycja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 pomysł dobry, ale chyba nie z przeciw mgielnymi, mają one dość mały zasięg. No chyba że jakoś może tak przerobić lampy, czy to inne żarówki wstawić, żeby ciut zwiększyć zasięg. Tak czy owak pomysł godny zainteresowania....podaruj sobie odrobinę luksusu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 Ale z tego co wiem w tych zamontowanych seryjnie też używa się przeciwmgielnych. Ciekawe tylko, czy można to wyłączyć np. w dzień, czy jest taka możliwośc za pomocą jakiegoś "guzika" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 guzik można sobie domontować, choć pewnie trzeba by było bardzo w instalację ingerować. fabryczne doświetlanie zakrętów jest za pomocą zwykłych lamp, są ruchome- choć pewnie ro zależy od producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Szymansk Opublikowano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 W fiacie i mercu zapalaja się halogeny, nie ma tam ruchomych reflektorów. To nie DS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkotek Opublikowano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 w nowej Meganie ksenony "skrecają" się proporcjonalnie do prędkości i skretu kierownicy - nawet to całkiem dobrze działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 No właśnie - żeby się system załączył trzeba włączyć kierunek z tego co widzę. Doświetlanie łuków przy dużych prędkościach to raczej nie obsłuży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 Jeździłem w tamtym tygodniu Sprinterem z tym doświetlaniem (w halogenach), trzeba włączyć kierunek i przy małych prędkościach rzeczywiście to działa, np. skręt z miejsca pod kątem prostym. Jednak spokojnie można bez tego żyć, a lepiej by się sprawdził ten wynalazek podczas cofania w bok, bo lampki świecą prosto do tyłu i widoczność przy skręcie jest słaba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krysk Opublikowano 6 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 A orientował się ktoś czy da da się to zintegrować z modułem komfortu lub sterownika świateł od CUBE Electronics? Teorytycznie jednym modułem można zrealizować kilka ciekawych rozwiązań, których brakuje MII. Cena wydaje się być atrakcyjna (przynajmniej za sterownik świateł) w stosunku do możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 6 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 (edytowane) ;) ;) ;) WYGRYWASZ! ZOSTAJESZ MISTRZEM ODGRZANEGO KOTLETA!!! ;) (2 lata i 5 miesięcy rekordzik ;) ) ;) Właśnie poza spamem i odbieganiem od głównego watka, post niewiele wnosi do tematu. :D Edytowane 7 Listopada 2011 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krysk Opublikowano 7 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 brudijr, czytałeś regulamin? Pkt 4.3 mówi: Jeżeli dany temat już istnieje, a nie ma w nim odpowiedzi na nurtujące nas problemy, to należy zadać pytanie w już istniejącym temacie. Z mojego punktu widzenia to nie jest odgrzanie kotleta lecz kontynuowanie tematu w jednym wątku aby nie robić niepotrzebnego śmietnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 7 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 Z mojego punktu widzenia to nie jest odgrzanie kotleta Bardzo słuszne rozumowanie i postępowanie. Choćby to nawet reanimacją trupa ktoś nazywał. Nawet podawanie odpowiedzi na stare zapytanie, z przed kilku lat jest sensowne, jeśli taka odpowiedź nie padła. Jest to kontynuacja tematu, a nowa wiadomość może być komuś pomocna. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krysk Opublikowano 7 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 Wracając do tematu - czy ktoś próbował wdrożyć coś takiego do MII? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 7 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 :D Zbyt kosztowne. Wręcz w warunkach "domowych" nie do wykonania. Wiąże się to ze zmianą konstrukcji samych lamp. Trzeba dodać dodatkowy silniczek, który "skręcał" by lustro lampy, oprogramować taki silniczek itd. Choć nie twierdzę. No i zasadnicze pytanie. Co z homologacją samych lamp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krysk Opublikowano 7 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 (edytowane) Z tego co się zorientowałem do 40km/h można używać właśnie jednego, konkretnego halogenu. Samo skręcanie wiązki światła faktycznie jest skomplikowane, ale... W warunkach w których mam "przyjemność" jeździć dodatkowe oświetlenie pobocza przy skręcie kierownicą byłaby nieoceniona. Znalazłem moduł CLM01 który wpina się m.in. w szynę CAN i pobiera z niej informacje o prędkości, dodatkowo jeśli światła mijania nie są włączone to system nie działa. Edytowane 17 Listopada 2011 przez krysk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi