dk0x Opublikowano 13 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2009 Witam. Wprowadzałem kilka razy błędny kod do radia i wyskoczył komunikat ERROR, kompletnie nie potrafię sobie z nim poradzić. Odpinałem radio, akumulator, nic nie pomogło :/ Kod już znam ale nie mam możliwości jego wpisania. Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaviaseq Opublikowano 13 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2009 kolegodk0x, miałem podobnie ale w innym aucie. w instrukcji było napisane że w zależności od ilości wpisanych błędnie kodów trzeba będzie dłużej poczekać aż radyjko da nam możliwość wpisania poprawnego kodu. tak więc nie masz nic do stracenia. włącz radio. zamknij auto i wróć po jakimś czasie (albo czekaj w aucie ;-) ). druga opcja to powinien być gdzieś przycisk do resetu. powinien choć nie musi bo różnie to bywa. w każdym aucie jest inaczej. spróbuj też powciskać i trzymać po kilka sekund różne kombinacje przycisków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dk0x Opublikowano 13 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2009 kolegodk0xcięcie 2 dni temu włożyłem kartę do czytnika na cała noc, rano patrzę dalej to samo ;/ W tym właśnie momencie włączyłem zapłon i poczekam z godzinę może się coś stanie. Patrzyłem za jakimś przyciskiem od resetu i nie znalazłem :/ różnych kombinacji też próbowałem. ERROR nadal występuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaviaseq Opublikowano 13 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2009 tyle co znalazłem -w lagunie 2002 czyli II trzeba aku odlaczyc na 30minut co najmniej i zawoła znow o kod po podlaczeniu -.... z tego co mi wiadomo po odłoczeniu aku.... wystarczy zostawić na jakiś czas stacyjke włączona ..... 30 .... 60 minut i pojawia sie ponownie możliwość wpisywania kodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dk0x Opublikowano 13 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2009 Odłączenie akumulatora nie pomogło natomiast zostawiłem samochód godzinę na zapłonie i zawołało o kod:) Kod wpisałem i działa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 13 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2009 dk0x, już CI to właśnie w innym wątku napisałem żebyś włączył radio i czekał aż znowu będzie prosiło o kod. O tym, że już w tamtym wątku pisano Ci też o cytowaniu całych postów, niewspomnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dk0x Opublikowano 13 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zrobiłem tak jak mówiłeś i nie pomogło, musiałem włączyć zapłon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaviaseq Opublikowano 13 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2009 no ale działa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dk0x Opublikowano 13 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2009 Tak działa pomóżcie mi jeszcze przy wyborze radia, z USB. żeby można było nim kierować z poziomu kierownicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 13 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2009 dk0x, radyjko w lagunie jest w miarę dobrej jakości(cabassa).Nie lepiej zamontować emulator zmieniarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dk0x Opublikowano 14 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2009 Za 400zł to już można dobre radio kupić :/ jakiej mocy jest to radio? I jaką moc i rozmiary mają głośniki standardowo w lagunie II ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xizorr Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 Witam! Podepnę sie do tematu. Od niedawna jestem posiadaczem megane 2 z 2002r, niestety mam problem z radiem po odpięciu akumulatora>wpisałem około 10 razy błędny kod>> teraz kiedy już znam prawidłowy kod już 3 dzień wyświetla mi się error(zostawiam radio włączone z nadzieja ze error zniknie a tu nic) Wiem ,że bylem głupi wpisując tyle razy błędny kod, pomóżcie >> jest szansa żebym nie musiał jechać z tym do serwisu? Z góry dziękuje za odpowiedz. Zapoznaj się z regulaminem i zasadami pisania postów i napraw klawiaturę bo dziwne przerwy robi między zdaniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 No, po 10 razach, to musisz naprawdę długo czekać z włączonym radiem. Czas chyba sie sumuje, więc jeździj z wlączonym i czekaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xizorr Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 A jest taka możliwość ,że zablokowało się " na amen" ? i na nic moje czekanie? Czy faktycznie cierpliwie czekać? Ehh..zadzwoniłem do renault Tandem w Częstochowie i pan z serwisu powiedział ,że prawdopodobnie na amen zablokowałem , mam jeszcze spróbować odpiąć radio na dłuższy czas ale nie wiem jak się do tego zabrać..... :-? Zapoznaj się z regulaminem i zasadami pisania postów i napraw klawiaturę bo dziwne przerwy robi między zdaniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 Xizorr, Poszukaj na forum jak się wyjmuje. Najprościej wyjąć bezpiecznik od radia w skrzynce z bezpiecznikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi