Lewy Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 albo tka jak u mnie 65l IreneBądź czujny. Już niejeden zbiornik tej firmy się rozszczelnił. Osobiście czytałem o ok. trzech takich przypadkach.lub scorpion mini z ciśnieniem 1,5 bara.No bez przesady. Ten silnik ma niecałe 120KM.Cena 1900-2100 jest normalną ceną. Ja za Staga300 dałem 2150, a Stag 4 jest jeszcze tańszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manjac Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Bądź czujny. Już niejeden zbiornik tej firmy się rozszczelnił. Osobiście czytałem o ok. trzech takich przypadkach. Wiem też o tym czytałem, jednakże w poprzedniej Meg tez miałem Irenke i nie rozszczelniła się przez 5 lat nie mniej jednak mam to na uwadze. Dzięki za przypomnienie. lub scorpion mini z ciśnieniem 1,5 bara.No bez przesady. Ten silnik ma niecałe 120KM. Zgadza się, ale przy max bucie jest wymagający ;-) poza tym jeśli chodzi o reduktor to lepiej mieć zapas mocy i stabilne ciśnienie, z tym chyba się zgodzisz? Cena 1900-2100 jest normalną ceną. Ja za Staga300 dałem 2150, a Stag 4 jest jeszcze tańszy. Hmmm, skoro tak mówisz - w Kraku jak się rozglądałem to droższe są, ja dałem ok 2,5 k ale mam scorpiona i MJ więc pewnie stąd wyższa cena... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 poza tym jeśli chodzi o reduktor to lepiej mieć zapas mocy i stabilne ciśnienie, z tym chyba się zgodzisz?To oczywiste, ale Scorpion niestety jest wielkim niewypałem pod względem stabilności ciśnienia. Osobiście, niezmiennie polecam Zeta N. Może nie jest zbyt poręczny pod maską, ale jego wydajność cieplna jest na bardzo wysokim poziomie a i z utrzymaniem ciśnienia nie ma problemów. Typ S tego reduktora to tylko zastosowana twardsza sprężyna, w celu uzyskania większych ciśnień. W tym silniku mija się to z celem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manjac Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 CIĘCIE Dlatego właśnie mam go ustawionego na 1,5 bara zamiast na 1 jak podaje producent. Przy 1 spadki są nawet do 0,67 na max bucie, natomiast przy 1,5 spadki są w granicach 0,1, więc chyba całkiem nieźle. Póki co mam przejechane niecałe 2,5 kkm zobaczymy jak będzie z czasem. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kluch369 Opublikowano 20 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 Witam, też chcę założyć instalację gazową do mojej Megany 1.4e. Możecie polecić dobrego fachowca w Mławie, lub w okolicach (Ciechanów, Przasnysz itp)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 20 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 Martini26, nie wiecej niż 400km, instalacje gazowe sa bardzo ekonomiczne tylko przed ich założeniem 10l to realne spalanie, ale do tego trzeba jeszcze doliczyć spalanie benzyny, przy jeżdzie miejskiej na krótkich i średnich dystansach możesz średnio liczyć 0,5l na każde 100km :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idzi Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Ponieważ mam zamiar założyć gaz do mojej renówki, przeczytałem cały wątek i mam dwie opcje. 1. BRC sequence 24 w cenie 2800-2900 zł (Chemix z Częstochowy) 2. STAG-300 Premium, reduktor ZAVOLI, wtryskiwacze VALTEK typ 34 w cenie ok. 2500 zł (SIMEX, Bargły-Poczesna) I teraz pytanie którą instalację wybrać i czy na pewno w tych warsztatach. W zasadzie z tego co przeczytałem to obie będą pracować poprawnie jeśli zostaną dobrze założone i tu dochodzimy do sedna sprawy. Gdzie w Częstochowie lub okolicy warto założyć instalację do mojej renówki (Megane II phII Grandtour). Może ktoś zakładał do tego modelu i może polecić jakiś warsztat. Na co ewentualnie zwrócić uwagę przy montażu w tym silniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antoni Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Witam ja mam instalacje Lovato Smart koszt 2300zł,zbiornik 53l w kole wlew tam gdzie benzyna.Przejechane 2000km w ciągu miesiąca, żadnych problemów jak wyjechałem z warsztatu polecam.W mocy prawie nie ma różnicy z benzyną.Wskaźnik benzyny cofa się do rzeczywistego stanu jak zejdzie do 15l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Do tego silnika spokojnie wystarczy Stag 300, wersja Plus tez sobie dobrze poradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Plus + dobry gazownik, z premium podobno nie jest wcale tak słodko jak obiecują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idzi Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Plus + dobry gazownik,... No i tu właśnie jest większy problem niż z podjęciem decyzji jaka instalacja. Ponawiam więc prośbę o polecenie gazownika z rejonu Częstochowy, najlepiej takiego który już gazował ten silnik. ... z premium podobno nie jest wcale tak słodko jak obiecują. Mógłbyś rozwinąć swoją wypowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Nie zgłębiałem tematu (średnio mi to potrzebne), ale z tego co czytałem to rewelacji nie ma i nie z każdym silnikiem chce dobrze współpracować. Plus tańszy, mniej grzebania i dobrze ustawiony nie wymaga dotykania, nawet odłączenie aku (reset) w niczym nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregorrrrr Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 fred zaglądnij na forum LPG :) http://lpg-forum.pl tam możesz znaleźć gazownika który zagazuje Twoją Renie STAGiem lub inna instalacją w Częstochowie. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idzi Opublikowano 9 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 (edytowane) Na razie nic pewnego w pobliżu Częstochowy nie znalazłem. Na lpg-forum polecają Sebastiana ale to za Tarnowskimi Górami i musiałbum poświęcić cały dzień a na razie trudno się wyrwać z pracy :) . Dzwoniłem i z rozmowy wynika, że gość wie co robi chociaż trochę drogo (>3000 zł) ale niestety wiedza kosztuje. Edytowane 10 Maja 2011 przez idzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klocc Opublikowano 12 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Użytkuję również Grandtour II 1.6 16V 82 KW, w maju 2010r zamontowałem Stag 300 z reduktorem Zavoli w Cz-wie na Odrodzenia. Po roku i 12.000 przebiegu jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi