Szczawik Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Powyzej 110km/h zaczyna mi drzec kierownica.Czym to moze byc spowodowane? Cisnienie w przednich kolach jest za male bo 1,9b a tyl 2b.felgi sa czyste,nie ma blota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek_fm Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Według mnie ciśnienie w przodzie powinieneś miec między 2,0 a 2,2, ale sprawdź na naklejce umieszczonej na słupku po otwarciu drzwi. Jeżeli kierownica zaczyna drżeć przy ok 100 km/h a przestaje przy ok 130 km/h to najprawdopodobniej będzie to wina nie wyważonych kół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam68 Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 raczej to kola niewywazone, ale dla pewnosci sprawdz opony. gdy sa uszkodzone tez sa takie objawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Ja mialem cos podobnego, z tym ze zaczynalo drzec powyzej 120km/h ale juz nie przestawalo. Przyczyna byly opony zimowe (kupilem uzywane ale w bdb stanie), gdzies byly uszkodzone. Niby byly wywazone dobrze ale bicie na kierownicy bylo, wywazane byly ze 2 razy i dalej to samo bylo. Jezdzilem z tym dosyc dlugo, czego efektem pozniej byly wyrabane drazki kierownicze i rowniez na letnich pojawilo sie bicie. Od tej pory powiedzialem, ze nigdy nie kupie uzywanych opon. Po wymianie drazkow i zalozeniu nowych opon drzenie/bicie ustalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczawik Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 no i ja mam zimówki,ale jezdzilem nimi spoey czas i nic...doipiero wczoraj taki przypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 może opony przegrzałeś? zbyt mało powietrza powoduje złe ułożenie opony do podłoża i nagrzewanie się bocznych ścianek, które po pewnym czasie tracą swoje właściwości i się odkształcają, co z kolei może powodować bicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Albo poprostu masz gdzies dupnieta felge. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazet Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 Jak jesteś pewny ze to nie wina opon czy czy wyważenia, to sprawdz jeszcze półosie czy nie ma luzów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi