mario Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 wymiana zbiorniczka od płynu do spryskiwaczy, czy ktoś wie jak do niego się dostać żeby zdemintować jak najmniej przodu auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Chyba przez prawe nadkole, od spodu. Ja tak dostawalem sie do popmki od spryskiwaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisandrzej Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Tak jak napisał Easy. ściągnij koło i nadkole. To jedyna możliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wertyn Opublikowano 1 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 Konieczne jest sciaganie kola czy wystarczy je maksymalnie skręcic zeby sciagnac nadkole w celu wymiany zbiorniczka? ps. Jak sie sciaga nadkole sa srubki czy moze jakies zaczepy ? I jeszcze jedno w ktorym folderze na ftp://[email protected]/ szukac instrukcji napraw Megane II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisandrzej Opublikowano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 Koło lepiej ściągnąć. z założonym trudno ci będzie zdjąć nadkole, bo to dość duża plastikowa część. Przymocowana jest na kołki plastikowe i na wkręty do zderzaka (przynajmniej u mnie). Pozatym będziesz musiał poodczepiać przewody hamulcowe, bo też są na zatrzaskowych uchwytach w nadkolu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinpoz Opublikowano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 witam ja wyciągnąłem pompkę ze zbiorniczka zdejmując tylko prawe nadkole wewnętrzne- plastiki bez zdejmowania koła ale chcąc wymontować cały zbiorniczek lepiej będzie Ci zdjąć koło i jeśli masz zręczne ręce to powinno cisie udać wymacać i wszystko wyjąć jeśli nie to lepiej weź i zdejmij nadokole całe.aby je zdjąć masz śruby pod maską , przy drzwiach, oraz w okolicach połączenia lampy ze zderzakiem.pozdro i powodzenia daj znać jak poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisandrzej Opublikowano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 marcinpoz - pisząc o tych śrubach pod maską itd. masz chyba na mysli odkręcenie całego błotnika.A o to chyba nie chodzi autorowi tego tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wertyn Opublikowano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 Śrubki poodkręcałem,ale mam problem z wyciągnięciem tych okrągłych kołków (jeden juz urwałem) Może macie jakiś sposób zeby je wyciągnąć bez urywania (i potem kupowania nowych)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinpoz Opublikowano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 krisandrzej, jeśli chodzi o śruby to tak chodziło mi o odkręcenie całego błotnika- to w razie gdyby sie nie udało inaczej - tylko wtedy wertyn czasem jest ciężko je wyjąć spróbuj podważyć z dwóch stron śrubokrętem lub chwycić i poruszać góra -dół powinny wyjść jeśli nie to będziesz musiał je wyrwać i dokupić nowe - groszowa sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi