asterix Opublikowano 8 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 Megi 2006 1,5 dCi 105kucy Od kilku dni męczę się z klimatyzacją która : Po włączeniu AC nic się nie dzieje , nie chłodzi - już ze zdobytych informacji nie dochodzi prąd do cewki klimatyzacji , czynnik był sprawdzony. Bezpieczniki też sprawdzone , na jutro mam umówioną wizytę na rozebranie połowy samochodu i coś mi się wydaje że mnie za to ładnie skasują więc wole zapytać czy ktoś orientuje się dlaczego nie dochodzi prąd do cewki ?? ps. Elektryk podłączał komputer i nie wyskakują żadne błędy , akumulator był odpięty na 2h to też nie pomogło - aaaa właśnie mi sie przypomniało - jedynym problemem podczas podpięcia kompa był brak komunikacji ze sterwonikem paliwa ( wtrysku) nie wiem co ma to do klimy ale wole nadmienić. POMOCY ) asterix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 8 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 Sprawdź wtyczkę od sprężarki - miałem też problemy z klimą, na kompie pokazywało bzdurny błąd sterownika wtrysku i sprężarka nie startowała. Reset kompa pomagał na jakiś czas. Pomogła dopiero wymiana wtyczki, jest nawet nota serwisowa o jej wymianie. Generalnie polecam podjechać jednak do ASO na diagnostykę - mnie to kosztowało z wymianą wtyczki 180zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asterix Opublikowano 8 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 Sprawdzali na mierniku że prąd nie dochodzi to tej wtyczki. Ale mnie zaciekawiłeś tym wtryskiem bo problem wydaje się być podobny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 8 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 Nawet auto identyczne Błąd jest specyficzny, dlatego lepiej udać się do ASO. Prywatny elektryk rozbierze Ci pół auta, nie wiadomo czy zrobi, a skasuje pewnie też sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asterix Opublikowano 8 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 Wróciłem od elektryka i okazało się że pasł mi czujnik ciśnienia w układzie klimatyzacji , zadzwoniłem do ASO i cena to 560 zł więc czeka mnie szukanie po szrotach ;// Jeśli by ktoś wiedział gdzie coś takiego kupić za rozsądne pieniądze to byłbym wdzięczny za info https://ssl.allegro.pl/show_item.php?item=657848647 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 11 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2009 Ten ma dwa na aukcji http://moto.allegro.pl/item683678782_czujn...lt_3_wtyki.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 11 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2009 asterix, skontaktuj się z tym gościem z allegro może ma jeszcze jeden. Warto spróbować. Cena jest bardzo zachęcająca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi