radeking Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 witam ponownie bylem dzisiaj w ASO na wiosenny przegląd auto sprawne 100% i spytałem się w sprawie tego mojego problemu (silnik chodzi jak kosiara ,pisalem o tym wcześniej na forum) więc dowiedziałem się że to jest usterka nazwa: "PRZESTAWIACZ ZMIENNEJ FAZY ROZRZĄDU" cena 3,500zł podobno cały rozrząd trzeba wymienić . czy wie ktoś może gdzie ten przestawiacz się znajduje i czy można tylko to wymienić bez całego rozrządu model mII 1.6 16v 2003r. k4m Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sornat Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 czyli chodzi chyba o kolo zmiennych faz, czy sam eletkrozawor???? na zdjeciu pod nr2 jest tenze elektrozawor, mozna go sprobowac odpiac "na chodzie" i sprawdzic czy jest jakas zmiana w pracy silnika (uwaga wyskoczy blad wtrysku), u mnie pojawily sie dziwne pohukiwania ostatnio i tez nie wiem co to jest... generalnie jesli to zmienne fazy to mozesz sie dochodzic z RP o udzial w kosztach, ludzie walczyli i za calosc ktos pisal o tym ze zaplacil 800zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi