Adek4100 Opublikowano 25 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 Witam, czytalem wiele na ten temat ale jednak to nic nie dalo. Chodzi o komunikat pojawiajacy sie na desce roździelczej w Renault MEGANE II phI 1.9 DCI (2004r). Injection a Controller Sprawdzałem świece żarowe, są w porzadku wszystkie grzeją, napięcię do świec dochodzi, jednak i tak bład jest, jednak wyglada to tak jakby naprawde bylo cos z tymi świecami. Chodź są dobre. Ponieważ po odpaleniu samochodu i lekkim przygazowaniu gdy gasze i zapalam silnik ponownie komunikat znika. Proszę zobaczyć filmik ktory nagralem (Jakos nie jest najlepsza) Skanowałem równiez samochod kablem OBD-II A oto efekty : http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1a3a5b465f3561ec.html Tych błędów niestety nie da sie wykasować i caly czas są (niezaleznie czy "Incjection" pali sie na desce) Drugi problem jest taki ze po odłaczeniu akumulatora przestaja działac normalnie elektryczne szyby, otwieraja i zamykaja sie one stopniowo. aby zamknac musze kilka razy nacisnac przycisk. :D Prosze o pomoc, myśle ze w miare opisałem problem, ale jezeli cos bedzie malo zrozumiane bardzo prosze o tym napisac. Ps. Auto nie przymula się czyli muszą pracowac wszystkie 4 wtryski. Proszę doczytać w regulaminie forum o zasadach pisowni postów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exotic Opublikowano 25 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 Drugi problem jest taki ze po odłaczeniu akumulatora przestaja działac normalnie elektryczne szyby, otwieraja i zamykaja sie one stopniowo Po każdym odpięciu akumulatora musisz przyuczyć szyby od nowa. Było o tym na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adek4100 Opublikowano 25 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 Dziękuje i przepraszam za te szybki, rzeczywiscie jest na forum. A co z tym incjection ? Panowie moze to byc wina tego ze mimo ze świeca grzeje, ale jest np przepalona ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boruk Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Ja wymieniłem wszystkie świece i napis przestał się pojawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 A u mnie puki co wystarczyło przegonić auto na wysokich obrotach.Puścił dym na czarno i na razie spokój. Pewnie miałem dośc mocno zasyfiony katalizatoy lub EGR po jeździe w górach na dośc wysokich biegach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adek4100 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Panowie, moze komus się przyda, ale Injection a Controler u mnie palił sie dlatego ze mam popsuty przekaźnik świec żarowych ... mimo to samochod zimą kręcił bardzo ladnie mozna powiedziec ze od strzalu :) Choć świece nie grzały w ogole;) musze szukac takiego przekaźnika... i moze ktos pomoze gdzie on jest kable ida chyba pod bezpieczniki ... jutro zobacze jak go znajde i jest rozbieralny, moze pooprostu styki zaśniedziałe bo jak kupilem samochod stal zima bez maski ... i wszystkiee bezpieczniki byly w takim stanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanguroos Opublikowano 27 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 Przekażnik świec żarowych przymocowany jest do pasa przedniego pod reflektorem od strony kierowcy,schowany jest w woreczku foliowym.1-odkręcic koło.2-ściągnąć nadkole i już go macie.W serwisie mi powiedzieli że koszt wymiany to około 500 zł.Przekażnik nowy w serwisie 270 zł + podpięcie na kompa + robocizna.Ja kupiłem na allegro za 80 zł,wymianke zrobiłem sam a kontrolka serwisu zgasła na drugi dzień.Jeżdże już jakiś rok i wszystko jest ok. ;) http://w.fotka.pl/16f86393d3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rusinekwrc Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2010 pytanko co to jest injection faul pewnie wtryski tylko jakie moga byc przyczyny?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 rusinekwrc, Poczytaj na forum - jest tego trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abes125 Opublikowano 13 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 Witam jestem forumowiczem od niedawne i mam podobny problem. Fakt jest tego pełno ale nie ma nigdzie konkretnej odp i każdemu pomaga co innego. Mam Renault Megane II z 2003 roku 1.6 16v z LPG. Ostatnio pojawił mi się komunikat INJECTION FAULT (o ile sie nie myle to cos z wtryskami) i przy dodaniu gazu autko zaczęło się dławić i szarpać oraz INJECTION A CONTROLLE. Przy tym wszystkim mrygała mi kontrolka silnika. Dzieje się tak dość często kiedy działa klima albo silnik jest nagrzany (tu sporadycznie). Podpięty pod kompa pokazał błąd z 3 wtryskiem. Wydawało mi się przy tym, że silnik inaczej pracował, dziwnie syczał przy dodaniu gazu, jakby pracował na 3 cylindrach czy coś. Wszędzie gdzie to czytam to przeważnie jest to silnik DCi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamkasia2 Opublikowano 14 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 Witam może komuś się przyda tłumaczenie komunikatów .Fotka kiepska lecz idzie się doczytać takie coś znalazłem w sieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abes125 Opublikowano 14 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 Fajnie, ale pod tymi zagadnieniami kryją się "miliony" przyczyn Dzisiaj wymieniłem świece i na jednej miałem trochę oleju... czy to źle? wkręciłem nowe i zobaczę jak się śmiga. Kilka osób mówiło mi, że uszczelka mogła się "skończyć" ;p Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pascal_77 Opublikowano 20 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Witam, czytalem wiele na ten temat ale jednak to nic nie dalo. Chodzi o komunikat pojawiajacy sie na desce roździelczej w Renault Scenic II 1.9 DCI (2004r). Injection a Controller Sprawdzałem świece żarowe, są w porzadku wszystkie grzeją, napięcię do świec dochodzi, jednak i tak bład jest. Pytanie moje jest następujące które czujniki odpowiadają jeszcze za komunikat "Injection a Controller "prucz świec i pedału przyspieszenia. Prosze o pomoc. Pozdrawiam :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sebulerbin Opublikowano 26 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 abes125 Wiem, ze dawno pisany post, ale czy Kolega uporał się z problemem? Bo mam ostatnio to samo... Brak mocy, mrugająca kontrolka i szarpiący silnik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek Opublikowano 14 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 Przyłączę się do tematu Mam samochód Renault Scenic II 1.9 DCI 130 KM (2006 r). Paliwo tankuje na BP. Przebieg 210 tys. Podczas jazdy wyskoczył komunikat Injection a Controller zapaliła się kontrolka "Serwis" nastąpił spadek mocy (tak jakby nie działało turbo) ale po kilku sekundach kszystko wróciło do normy, komunikat zgasł. Zatrzymałem się na światłach i komunikat wyswietlił się ponownie po około 5 sekundach zgasł i ponownie się wyśietlił i zgasł jak dodałem gazu. Teraz dalej (około 5 dni)mam ten problem z migającym komunikatem na wolnych obrotach na ciepłym silniku najczęćiej po zatrzymaniu samochodu. Nadmienie, ze wczesniej miałem problem z filtrem cząsek stałych wyskoczył komunikat błędu ale po przejechaniu dłuższego odcinka wszysko jest OK. Jaka może być przyczyna? Czytałm, że świece albo wtryski. W najblizszym czasie wybiorę się do mechanika by samochód sprawdził na komputerze ale chcę być przygotowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi