krzemyk Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Komp jest na pewno, to nie ulega wątpliwości Sam go wyjmowałem i numery z niego spisywałem, silnik jest sterowany elektronicznie. Ale same wtryski są mechaniczne, tak jak pompa (BOSH VP37 rodem z golfa 3)stąd też z samym sygnałem spalania mimo wszystko może być różnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAREN Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 spalanie w dTi jest na pinie nr 32 w kompie BOSCH-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzemyk Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zakładałem przekaźniki do świateł wczoraj i przy okazji sprawdziłem, jeżeli sygnał o spalaniu jest na 32 pinie, to też nie mam tego kabla wyciągniętego od kompa. Jak zamontuje licznik, to wtedy będę testował i dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAREN Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 jeżeli sygnał prędkości jest na 32 pinie, Jaki sygnał prędkości??????? pin 32 który podałem to jest pin w ECU w silniku F9Q dTi i jest to spalanie silnika a nie info o prędkośći Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzemyk Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Sorry, oczywiście, że sygnał spalania. Myślałem o czym innym. post poprawiam. [ Dodano: 2009-08-13, 16:24 ] Daren, przełączanie funkcji komputera odbywa się przez zwieranie pinu 6 (przycisk komputera ADAC) do masy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAREN Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 krzemyk tak jak piszesz pin 6 odp za zmiane inf na wyświetlaczu i działą on na zasadzie zwarcia z masą ... podawany jest impuls masy do zegarów pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzemyk Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 No o to mi chodziło. Dzięki. [ Dodano: 2009-08-17, 16:05 ] Licznik z PHII o numerze 7700/427/900 Jaegera z czarnymi tarczami ma komputer, jest ich kilka na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2009 liczniki o numerze: 7700/427/896 C nie posiadają obsługi kompa. Szukam dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAREN Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Jaegera z czarnymi tarczami ma komputer hmm napewno z czarnymi tarczami?? bo mój nie ma czarnych a nr sprawdze po południu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzemyk Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2009 na pewno bo licznik mam w ręce, chyba że ktoś obudowę przełożył..., licznik rozbierałem i czarna tarcza jest oryginalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAREN Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2009 a licznik jest skręcany czy na zaczepach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 A jak myślicie skoro teraz mam licznik Jeagera to mogę bez przeszkód szukać Sagema :) Póki co znalazłem taką aukcję ale nie miałem czasu przedzwonić jeszcze niestety http://moto.allegro.pl/item712242005_renau...nik_zegary.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAREN Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 heh ja miałem Sagema i założyłem Jeagera i wsio działa jak tralala :) wię w odwrotną str będzie też śmigac :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 lepper_pl, sam się nad tym zastanawiałem,znalazłem sagema za 50 zł ,ale gostek nie opdisuje,ani nie odbiera telefonu,ciężko trafić Jaegera..pełno Sagemów,może ktoś wie jakie są różnice między tymi licznikami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAREN Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Manual został rozszeżony o wymiane manetki wycieraczek na wersje z komputerem :) p.s. jeśli ktoś wymieni sobie licznik na JEAGERA z ph II to może się do mnie zgłosic na korekcje przebiegu tzn na ustawienie odpowiedniego dla niego :) Korekcja obejmuje tylko liczniki JEAGERA w SEAGEMACH nie próbowałem ale z tego co wiem to mają inny procesor ;/ i nida rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi