Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Silniczek regulacji świateł

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...

wymienić można samemu a silniczki na allegro można znaleźć od 40zł do 200zł, odczepiasz kostkę od silniczka wykręcasz go w lewo i wyjmujesz wkładasz nowy i podpinasz, tylko do tej roboty to najlepiej całą lampę ściągnąć bo nie ma dojścia ;)

• 4 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

przepraszam ze odkopie temat, ale nie chce nowego zakładać. Czy ten silniczek ma jakiś konkretny model, jak mogę go zidentyfikować żeby kupić właściwy, bo mam ten sam problem. I czy to może być kwestia czegoś innego oprócz silniczka?

• 1 miesiąc temu...

W jaki sposób najlepiej dostać się do tego silniczka ponieważ mam też problem prawa lampa normalnie reaguje na regulacje natomiast w lewej nawet dźwięku silniczka nie słychać.

Przyczyną pewnie jest że padł silniczek ale jak się do niego dostać może ktoś dokładnie to opisać i czy konieczne jest ściąganie lampy jeśli tak to w jaki sposób to zrobić by niczego nie uszkodzić?

Proszę o odpowiedź

• 3 miesiące temu...

To prawdopodobnie wina pokrętła do regulacji.

U mnie było tak że lampy albo nie opuszczały się na 1 a jak włączyłem na 2 to ""chodziły" góra-dół.

Rozebrałem przełącznik, dogiąłem blaszki i na jakiś czas pomogło.

Teraz prawa lampa przestałą mi działać ale naprawa regulatora nie pomogła także prawdopodobnie pokrętło do regulacji jest do wymiany i ewentualnie jeszcze silniczek prawej lampy ale to się okaże po wymianie pokrętła.

pytanko u mnie dziala regulacja ale jedna lampa lewa dziala dopiero od 3 pozycji jaka moze byc przyczyna wie ktos

• 2 lata później...

Witam, kupiłem używany silniczek do prawej lampy, wymieniłem i prawa lampa świeci bardzo nisko, lewa tak jak było. Czy to kwestia wyregulowania prawej wiązki światła, przez otwór w silniczku ?

Dodano: 01 maj 2013 - 15:54

Chciałem wyregulować wiązkę światła dzisiaj, to podczas kręcenia kluczem nic się nie zmienia. Silniczek dziala bo sprawdzałem. Co jest nie tak ?

• 3 lata później...
  • 8 miesięcy temu...
  • 10 miesięcy temu...