oko26 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Od jakiegoś czasu wyświetla mi się dziwny komunikat w scenicu II, ale do tej pory nie mogłem go przeczytać, a raczej zdążyć go przeczytać no ale dziś ukazał mi się na więcej niż 2sec ale i tak na maksymalnie 4-5sec z sygnałem dzwiękowym i z lampką "stop". Zauważyłem że gdy samochód jest już mocno zagrzany już się to niewyświetla a komunikat to: "Remmel Defect" dodam jeszcze że w samochodzie nic złego się nie dzieje, a komunikatu takiego szukałem wszędzie i nic, są dziesiątki różnych ale takiego nie [ Dodano: 2009-08-29, 23:51 ] dodam jeszcze że komunikat nie świeci się na tablicy ciągle tylko zapala sie na max 4-5 sec. [ Dodano: 2009-08-30, 08:54 ] jednak się pomyliłem komunikat to: Remmen Defect Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sei08 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 A w jakim języku masz wyświetlane komunikaty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoundWave Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Hamulce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oko26 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 n o właśnie nie wiem. Pochodzenie auta niby Francja, ale ja coś w to niewierze kupiłem jako używane i nie mam pojęcia. Ale po wpisaniu w gogle to jedynie wyszło tak że remmen to coś po szwedzku niby hamulec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tazesz Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 sprawdź poziom płynu w układzie hamulcowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oko26 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Tazesz na 99% miałeś racje, napisałem ze na 99 bo jak doleje płynu to będę wiedział na 100%, ale zaglądałem do zbiorniczka (trudno to dojrzec) to wydaje mi się że rzeczywiście brak tego płynu i to chyba sporo... Tazesz WIELKIE DZIĘKI [ Dodano: 2009-08-30, 10:43 ] Aha i przy okazji tematu to jaki płyn lejecie w Układ Hamulcowy do Scenica II ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 oko26, Poczytaj sobie na forum o tym oraz co oznacza brak tego płynu Podpowiem poczytaj o kończących klockach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoundWave Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Pochodzenie auta niby Francja Komunikat raczej jest po Holendersku. Może ktoś przełączył język? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oko26 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 W 100% pomogło dolanie płynu Hamulcowego, dziękuje bardzo bo jak widziałem napisane "defect" to myślałem że już coś sie posypało. Komunikatu już nie wyświetla.. A i przy okazji właśnie dziwią mnie Holenderskie komunikaty, wiesz może jak to można przełączyć-czy da się samemu czy serwis tylko, a może przy pomocy elm 327 mozna cos takiego zrobić? [ Dodano: 2009-08-30, 23:09 ] Czy w moim scenicu z 2003r bedzie możliwość przełączyć sie na J. Polski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Czy w moim scenicu z 2003r bedzie możliwość przełączyć sie na J. Polski? Ta możliwość jest w autach od 2006 roku, u Ciebie chyba najlepszy wybór to angielski, w ASO Clipem to zrobią bez problemu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oko26 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Ale ciekawe czy by się nie dało w serwisie dograć J.Polskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sei08 Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Polski wejdzie do wersji po lifcie. We wcześniejszych wersjach nie da rady.Dlatego ja mam english,bo francuskiego w ogóle nie rozumiem. A gdybyś uparł się na polski,to potrzebna byłaby wymiana wyświetlacza.Jeśli się mylę,to niech koledzy mnie poprawią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 sei08, już tyle razy było to omawiane na forum, że chyba nie ma co poprawiać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oko26 Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Aha to za dużo zachodu, myślałem że wystarczy dograć jakiś plik językowy i wszystko, a to jednak nie takie proste :), no ale przynajmniej wiem na czym stoję i przynajmniej zmienie na Angielski [ Dodano: 2009-08-31, 22:09 ] Aha.. i wielkie dzięki za odpowiedzi, wcześniej jeździłem Reno Megane 1,4eco i tam niebyło tyle nowości :) była pusta, ale za to 3 lata bez awarii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quba. Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 W Scenicu II ph I polski język dało już sie włączyć w tablicy instrumentów z 2005r. :) jeśli dobrze pamiętam to po czerwcu 2005 juz był polski język. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi