sferix Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Mam problem proszę o pomoc. Renault Megane II 2004 1.6 Autko gaśnie na biegu jałowym i rozgrzanym silniku chyba że dodam gazu obroty ok 2000/min. Tak też nim wróciłem do domu ale w drodze zapaliła się czerwona lampka kontrolna układu oczyszczania spalin. Co to może być. Proszę o odpowiedz. Acha komputer pokazywał komunikat select neutral czy coś takiego :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Acha komputer pokazywał komunikat select neutral czy coś takiego masz automat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riberi Opublikowano 23 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 Podłączę się ;-) meganecoupe02, czemu pytasz czy kolega ma automat? Ja mam Scenica w automacie 1.9 DTI 2000r. i też mam podobny problem. Na zimnym silniku pali OK, natomiast jak pochodzi jakiś czas i się rozgrzeje, to wariują obroty i gaśnie. Odpala dopiero za drugim kręceniem kluczykiem. Jeździć się nie da, a ja mam problem co z tym zrobić. Podejrzewam przepływomierz, ale chcę się poradzić. Wiem że oryginalny przepływomierz to koszt ok. 700 zł. Jak możesz to podpowiedz co z tym zrobić.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 23 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 Riberi, select neutral w tłumaczeniu znaczy tyle, co "włącz luz" i to chyba by nie był błąd, chociaż to Megane II i nigdy nic nie wiadomo Sprawdziłbym w tym przypadku czujnik temperatury. Możesz odłączyć wtyczkę od przepływomierza i sprawdzić co się będzie działo. Wyczyść przy okazji czujnik położenia wału. Jeżeli to przepływka będzie robić problem to szukaj używanego oryginału, z tym samym numerem seryjnym. Nowe zamienniki omijaj z daleka bo są z nimi problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metrus Opublikowano 23 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 nawet w działającym megane 2 jak odłączysz przepływomierz nic się nie dzieje żadnej zmiany w pracy silnika, problemem może być brudna przepustnica, w celu jej umycia należy ją wyciągnąć i umyć dokładnie w środku, również mogła paść sonda lambda lub czujnik temperatury przyczyn może być wiele, ale łapanie za każdą wtyczke od czujników może nie pomóc a jedynie zaszkodzić proponuje pojechać na diagnostykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ttasiorr Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 W moim przypadku problemem okazal sie napinacz rozrzadu wymieniony zostal tez czujnik walu korbowego i smiga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi